EVO KOLIKO TAČNO GODINA IMA DRAGAN JOVANOVIĆ: Nikada mu ne biste dali TOLIKO

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Dragan Gagi Jovanović je srpski glumac. Rođen je 4. oktobra 1965. godine u Beogradu i ima 58 godina. Važi za jednog od najboljih srpskih komičara.

U braku je sa glumicom Brankom Puljić, sa kojom ima ćerku, takođe glumicu Anđelu Jovanović. Živi i radi u rodnom gradu. Karijera i filmografija U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Iz prvog pokušaja je upisao Fakultet dramskih umetnosti, a diplomirao je 1990. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

Njegova diplomska predstava je bila „Hajde da se igramo“. Jovanović je 1990. godine postao stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Jedno vreme nije u njemu igrao, a bivši upravnik Branko Cvejić je sa repertoara skinuo predstavu „Hajde da se igramo“ iako se 20 godina za nju tražila karta više. Glumac se ceo život bavi sportom. Kada je bio mali, trenirao je fudbal, a poslednjih godina igra tenis. Visok je 1.88 cm. Izjavio je da više ne pije alkoholna pića i da se rastao sa kafanom kojoj će večno biti zahvalan. Za sebe kaže da je ćutljiv i namrgođen.

Najviše voli da ode u svoju kuću na Zlatiboru i da, minimum tri dana, ni sa kim ne razgovara. Nagrade Deca Novog Sada su ga nagradila „Zlatnim zvonom“, dok je za ulogu u pozorišnoj predstavi „Čikaške perverzije“ dobio nagradu „Zlatna povelja“. 2007. godine mu je uručena plaketa za glumačko ostvarenje večeri u predstavi „Dobrodošli u Srbiju“ na festivalu Nušićevi dani u Smederevu. Neke od njegovih najpoznatijih replika su.

Add Comment