Država odlučila: Pomoć za studente – 200, za zaposlene i penzionere – 300 evra

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Nemačka vlada donela je odluku o uplati 200 evra jednokratne pomoći za ublažavanje posledica poskupljenja energenata studentima i polaznicima stručnih škola.

Oko 3,4 miliona studenata i polaznika stručnih škola u Nemačkoj trebalo bi da ima koristi od ove mere, koja je deo paketa pomoći za nemačke građane koji bi trebalo da ublaži finansijske posledice poskupljenja energenata, a posebno gasa, prenosi Indeks.

Studenti mogu da podnesu zahtev za uplatu na posebnom sajtu, a uslov je da su 1. decembra ove godine upisani na neki od fakulteta u Nemačkoj i da imaju regulisan boravak u ovoj zemlji.

Studentima slabijeg materijalnog stanja koji se nalaze u programu državnog kreditiranja studija, već je, dodatno uz ovih 200 evra, predviđeno i 575 evra pomoći za porasle troškove grejanja.

Zaposleni i penzioneri dobiće po 300 evra kao deo paketa pomoći. Paket pomoći predviđa naplatu računa za gas za decembar i uvođenje gornje granice cene gasa od marta sledeće godine. Za ukupno tri paketa pomoći savezne vlade izdvojeno je preko 300 milijardi evra, koji bi trebalo da ublaže finansijske posledice značajnog povećanja cena energenata.

Add Comment