NIKOLA POJEO 300 JAJA ZA 10 DANA, A ONDA JE URADIO KRVNU SLIKU: Zbog rezultata ćete pasti u TRANS (VIDEO)

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Lekari i nutricionisti smatraju da je ok, čak i preporučljivo, pojesti svaki dan jedno jaje – ukoliko imate dobar holesterol i nemate nijednu kardiovaskularnu bolest. Jaja su puna proteina, zdravih masti i esencijalnih vitamina i minerala, pa su dobra za sve koji vode računa o ishrani, za one koji žele da skinu kilažu i one koji treniraju.

S druge strane, mogu da budu loša za holesterol, a neki su preračunali da je maksimalna količina koja treba da se unese na dnevnom nivou – tri jajeta. Ali, šta tačno može da se desi ako preteramo?

Jutjuber Nikola Vejnović, kojeg prati preko 150 hiljada ljudi, odlučio je da proveri.

Kupio je 300 jaja s planom da ih pojede za 10 dana, a pre i posle ovog procesa proveri krvnu sliku kako bi mogao da uporedi rezultate.

„Proverio sam kompletnu krvnu sliku, zajedno sa holesterolom i polnim hormonima, kako bih isto uradio na kraju i mogao da proverim da li mi se zdravlje pogoršalo ili unapredilo. Pre svega, bitno je da znate da ja inače svakog dana jedem pet do osam jaja i odmah na početku mogu da vam kažem da je to zdravo“, rekao je Nikola.

Ipak, 30 jaja dnevno bilo je izazov. Vejnović je detaljno objasnio kako se osećao iz dana u dan, kako je jaja spremao i kako mu je bilo na treninzima.

Na kraju je pokazao rezultate krvne slike i bili su još gori nego što bi se očekivalo.

Leukociti su mu pali sa 7,1 na 6,1, eritrociti se snizili sa 5,56 na 4,46, a hemoglobin je pao sa 165 na 128. Ukupni holesterol se povisio sa 2,91 na 3,44. Nivo triglicerida povećao se sa 0,85 na 1,01, a LDL holesterola sa 0,22 na 0,80.

„Meni su sada rezultati lošiji nego na početku, to je činjenica. Ta ishrana je neoptimalna i u mnogim trenucima mi nije prijalo da pojedem sve odjednom. Ali za prosečnog čoveka koji jede normalno jaja, ne mogu da mu naštete i to je bitno“, zaključio je Nikola.

Add Comment