EVO KAKO IZGLEDA OLJA KARLEUŠA NAKON BOLESTI: Podrška stiže sa svih strana FOTO

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Od prave “žene lavice” kakva je dugo bila na našoj estradnoj sceni pevačica Olja Karleuša morala je da prođe put neverovatne fizičke transformacije zbog bolesti koja joj je uzrokovala velike promene.

Bolest Olje Karleuše koja nikada ranije nije imala zdravstvenih problema javila se pravo niotkuda zbog čega je njen šok bio još veći. O svemu tome govorila je nedavno za “RTS Ordinaciju”.

Nikada nisam imala zdravstvenih problema. Bez obzira na posao kojim se bavim, nikad nisam pila alkohol, gazirano. Ne pušim, ne pijem kafu, ležem rano, rano ustajem. Živim zdrav život i odjednom osetim da se nešto dešava. Prvo se javio taj bol u listu leve noge koji je podsećao na grč – započela je pevačica svoju ispovest i otkrila da je bolest Olje Karleuše uzrokovana trombom koji joj se otkačio i otišao čak do pluća pa je dobila plućnu emboliju.

Bol je bio takav da kada ležim, nema ga. Kako ustanem, pojavi se. Da je bilo otoka, posumnjala bih, ali ga nije bilo. Vratila sam se normalnom životu iako sam i dalje osećala bol. Sve je bilo okej dva dana dok nisam osetila da mi je dah sve kraći i kraći, kao kad obučeš nešto jako usko što onesposobljava normalan udah – prisetila se Olja kako je sve počelo.

Kada je posetila Urgentni centar zbog gušenja koje je postajalo sve intenzivnije ustanovljena je prava dijagnoza, a bolest Olje Karleuše pošteno je uplašila pevačicu.

Ne postoji čovek koji se ne boji kad mu kažu da je to tempirana bomba i ne možete da se krećete. Ležiš i čekaš da se tromb veže. Sve to vreme se uzima terapija, antiokoagulanti, ali zapravo samo čekaš… Kad je doktor rekao da ne smem ni do toaleta, to je za mene bio kraj. Sve sam slušala. Nakon izlaska sam krenula na razne pretrage. Nije bio nasledno, Bogu hvala. Šta je uzrok – ne znam, ali razmišljam samo da to ostane iza mene – ispričala je Olja.

Dvadeset dana provedenih u bolnici shvatila je kao svoj zadatak, jer je odavno već “zacrtala” da će živeti između 92 i 96 godina.

Ja sam zacrtala davnih dana da ću živeti između 92 i 96 godina, sve ostalo mi je prepona koju treba da preskočim. Nije stvar živeti do 92, neko kakav će taj život da bude.

Bolest Olje Karleuše uplašila je njenog sina Pavla koji je, gledajući tatu kako plače, mislio da mama umire.

“Mama, je li tačno da ćeš da umreš?”, pitao me je Pavle. Kad to čuješ, nije ti lako. Našalila sam se i rekla mu: “Šta ti je, znaš li ti koliko ima do 92, 96. godine?”

Add Comment