KOMŠIJE SE ŽALILE NA LAVEŽ PSA U ODSUSTVU VLASNIKA: Postavili su kameru i šokirali se kada su pregledali snimak

Komšije su se žalile na lavež psa dok su vlasnici na poslu.

Pas se penjao na krevet i tu provodio sate i sate praveci buku, a onda je mačka odlučila da uzme stvari u svoje ruke.

Inače, zvukovi koje psi proizvode nemaju važnu ulogu kada su izolovani od pokreta, nego služe za upotpunjavanje govora tela.

Lajanje je najčešći zvuk kojim se psi služe u raznim situacijama. Lajanje možete da znači čuvanje nečega ili nekoga, obično privlačenje pažnje, ali i izbacivanje viška energije usled velikog uzbuđenja ili frustriranosti.

Kada treba da ostanete po strani.

Kako bi držao čoveka, uglavnom stranca, na distanci, pas će proizvesti niz dubokih laveža, ponekad uz fizičke nasrtaje. Neretko uz ovakav lavež ide i pokazivanje straha: priljubljene uši uz glavu, usta zategnuta unazad i oči širom otvorene.

Privlačenje pažnje

Mali psi najčešće laju zbog privlačenja pažnje na koju su navikli zbog mnogo maženja i ljubavi kojima ih vlasnici obasipaju. Kada vide da se na njih niko ne obazire, započeće dugačku seriju glasnog, intonacijski višeg, laveža, isprekidanog kraćim razdobljima tišine tokom kojih će prikupljati snagu i gledati je li je iko primetio njegov pokušaj. Ako vlasnik ne reaguje, ova “pesma” ne može da se nastavi previše dugo.

Add Comment