ALEKSANDAR ZAMALO DA ZAVRŠI RASKOMADAN NA PECANJU: Zveri ga mrcvarile 40 minuta, preživeo pravi HOROR!

Jedan ribolovac iz Zimbabvea je za dlaku izbegao smrt kada su ga dohvatila četiri krokodila i odvukla pod vodu.

Četiri para čeljusti čvrsto su zgrabila Aleksandra Čimedzu za sve udove, a onda su počeli da ga “kotrljaju”. Zveri su ga mrcvarile 40 minuta pre nego što su naišli njegovi prijatelji i spasili ga tako što su kamenicama gađali krokodile.

Stravičan napad se desio u januaru, a razgovor sa ribolovcem izašao je 21. marta u lokalnom listu Herald.

Aleksandar kaže da je tražio crve za mamac kako bi upecao večeru za svoju porodicu kada dogodio užas.

– Mora da su me krokodili čekali jer sam napadnut u trenutku kada sam jedva dodirnuo travu. Prvo je jedan od njih pokušao da me uhvati za levu ruku, što sam ja instinktivno izbegao, ali me je drugi zgrabio za desnu ruku – kazao je on za Herald.

Aleksandru su povukli pod mutnu vodu, gde je jedan od krokodila pokušao da ga ubije tako što se okrenuo oko svoje ose dok ga je držao u čeljustima.

– Shvatio sam da će mi se ruka slomiti ako pružim otpor. Dakle, dozvolio sam svojoj ruci da ide u smeru u kome se okrenuo – rekao je.

Ubrzo se našao u još većoj nevolji jer su se još dva krokodila pridružila krvavom piru. Jedan ga je zgrabio za butinu, a drugi za članak druge noge.

U međuvremenu su se konačno pojavili njegovi prijatelji, koji su zajedno sa prolaznicima gađali predatore kamenjem. Aleksandar je konačno uspeo da oslobodi jednu ruku i gurnuo je krokodilu u grlo kako bi ga naterao da ga pusti. Naime, krokodili imaju organ koji se zove palatinalni zalistak, koji sprečava da im voda uđe u stomak dok plivaju.

Još jedan očajnički način odbrane koji bi mogao da upali, ako vam ništa drugo nije preostalo, je da krokodila zgrabite za oči, predlažu stručnjaci za list iz Zimbabvea.

– Kada sam gurnuo ruku u krokodilova usta, neka od kamenica koje su bacali mora da ga je pogodila. To, zajedno sa velikim količinama vode koja je tekla u njegova usta, mora da je dovelo do njegove smrti, jer me je pustio da odem. Posle sam video da izgleda beživotno – ispričao je ribolovac.

Slobodnom rukom uspeo je da zgrabi štap koji su mu dobacili sa obale kako bi ga izvukli iz vode. To je u kombinaciji sa “baražom” kamenja bilo dovoljno da ga jedva, prekrivenog krvlju, odvuku na bezbedno.

Vozilom Hitne pomoći prebačen je u bolnicu gde je proveo 40 dana i imao četiri operacije uključujući transplantaciju kože, ugradnju metalnih ploča u smrskane kosti i rekonstrukciju pokidane Ahilove tetive.

Aleksandrov oporavak bio je težak i još uvek nije završen, a njegova supruga Primrouz i dalje mora stalno da bude uz njega. Međutim, dok ga neguje, kritikuje ga što je ignorisao “proročanstvo” koje ga je upozorilo da ne posećuje jezerce gde je napadnut.

– Moja žena je 100 odsto bila uz mene i da nije bilo nje, ne bih mogao da preživim – rekao je Aleksandar.

Add Comment