BILO JE JEZIVO! ŽENU SMO DRŽALI ZA RUKU I NOGU, ALI BILA JE MRTVA: Saša bio na mostu u trenutku pucanja, opisao svu stravu (VIDEO)

Saša Trifković iz Zvornika jedan od turista koji se danas našao na mostu iznad Zapadne Morave u trenutku rušenja.

Kako je rekao za Kurir, scene su bile jezive, ali nastradalim ženama nije bilo spasa.

Prelazili smo most i kad sam bio na kraju već je počeo da puca. Žene su popadale, nažalost su dve preminule. Jedna je odmah nastradala, a drugoj je ruka ostala zaglavljena ispod srušenog mosta. Velika je to tuga – priča Saša Trifković.

Kaže da, uprkos tome što su on i drugi ljudi koji su se našli na licu mesta pokušali da ih spasu, jednu od žena je poklopio most i nisu mogli da joj pomognu.

Tu je bio i sveštenik. Vatrogasci su izvukli telo. Scene su bile jezive. Velika tuga, tu su bile pored nas, šetale. Skočili smo svi da spasavamo, prijatelj i ja smo jednu ženu držali za ruku i nogu, ali je bila mrtva, nismo mogli glavu da joj izvadimo iz vode. Tuga – rekao je Saša.

Putnici su jutros krenuli iz Zvornika, a njihova ruta je bila: manastr Nikolje, kod kod se desila nesreća, pa je potom trebalo da obiđu manastire Preobraženje, Žiču i na kraju manastir Đunis, gde je trebalo da prespavaju.

Preživeli i nepovređeni putnici sada kreću put manastira Preobraženje, koji se nalazi na drugoj obali Morave. Tu će se čitati molitva za nasrtradale žene i povređene.

Monahinje iz manastira Nikolje, nače, pomogle mokrima da se presvuku, da nešto pojedu i popiju vode.

Vernici su išli u manastir Đunis jer je sutra praznik Pokrov presvete Bogorodice i trebalo je da u ponoć prisustvuju bogosluženju.

Add Comment