PROVALJEN LAŽNI STANODAVAC IZ BEOGRADA SA DRSKOM ŠEMOM! OVAKO VARA LJUDE: Ako vam izgovori ovu rečenicu kad ga pozovete, to je on!

BEOGRAD – Sumanuti skok cena stanova za izdavanje u Beogradu, koje ovih dana dostižu svoj istorijski maksimum, pojedinci su perfidno iskoristili kako bi se na lukav način domogli novca, varajući lakoverne građane koji, očajni u potrazi za stanom, lako nasedaju.

Tako je jedan mladić objavio oglas za izdavanje stana u kom luksuznu nekretninu nudi po veoma niskoj ceni. Međutim, kada ga kontaktirate sa željom da zakažete termin za gledanje stana, počinje njegova dobro osmišljena prevara.

Da društvenim mrežama kruže oglasi koje objavljuje prevarant, korisnike je obavestila jedna njegova žrtva, želeći da apeluje na druge zainteresovane zakupce.

„Htela bih da upozorim ljude koji traže stan preko oglasa. Već par dana dečko 1999. godište, kači stanove na oglase. Ponuda izgleda super s ozbzirom na ostale stanove i cene. Svi stanovi koje kači su novi, luksuzni, a cene koje stavi su 250-300 evra, troškovi uračunati u cenu. Zatim, kada ga pozovete, govori da je dobio dosta ponuda ali da nije u Beogradu“, započela je priču devojka.

Upravo kroz razgovor sa zainteresovanim zakupcima ovaj nepoznati mladić „navlači“ lakoverne na svoju prevaru.

„Govori da je u Baru i da ljudi hoće da mu već uplate depozit na račun, da ne bi izdao nekom drugom. Onda vam se javi, posle par minuta, kaže kako ste mu vi delovali najozbiljnije i da će da otkaže druge i skine oglas sa sajta. Traži da mu uplatite depozit, pa kada se on vrati, dobićete ključeve“, navela je. Kako je pojasnila, njen dečko ga je pozvao i pitao da li želi da se nađu u Baru, pošto je već tamo, da mu lično da novac.

„On kaže da ne poznaje grad, da je tu došao kod devojke. Ovo je treći stan koji je okačio na izdavanje, u roku od pet dana. Zvali smo ga za svaki i nijedan nije hteo da pokaže“, napisala je ova korisnica koja nije želela da joj se otkrije identite.

Kako izgledaju lažni stanovi na njegovim fotografijama.

Pored ovog apela, objavljene su i fotografije „lažnih“ stanova za izdavanje i kako se moglo videti, reč je zaista o novim, renoviranim nekretninama, sa novim nameštajem i tehnikom. Već na prvi pogled svakome ko je ikada tražio stan u glavnom gradu ovakva ponuda je veoma sumnjiva, posebno u vreme kada se garsonjere od par desetina kvadrata izdaju i po ceni od najmanje 500 evra!

Velikom skoku cena stanova koji se iznajmljuju, ali i onih za kupovinu, u najvećoj meri kumovao je rat u Ukrajini, a zatim i objava o delimičnoj mobilizaciji u Rusiji, imajući u vidu da smo jedna od retkih zemalja čija su vrata otvorena državljanima te zemlje. Sa visokom platežnom moći ovdašnji zakupci gotovo da nemaju šanse na tržištu, zbog čega je došlo do tektonskih poremećaja.

Zbog toga je važno da zainteresovani zakupci ili kupci, ma koliko trka za nekretninu bila žustra i često nepoštena, dobro obrate pažnju sa kim sarađuju, a posebno kome daju novac.

Add Comment