NEĆETE VEROVATI U KOJIM GODINAMA SU ŽENE NAJRASPOLOŽENIJE ZA SEKS: Ovo će vas ŠOKIRATI, nikada ne biste POGODILI!

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Otprilike u to vreme upoznala sam svog drugog supruga Milesa, ljubav mog života. Želja se ponovno vratila, jer sam osjetila ljubav i požudu u istom paketu, prisetila se Trejsi Koks.

Sećam se dvadesetih kao vrtoglave mešavine slobode i nesigurnosti. Prekinula sam vezu sa svojim dugogodišnjim dečkom za kog sam čak bila verena na svoj 21. rođendan. Nakon prekida, odlučila sam da neko vreme ostanem sama. Imala sam snažan seksualni nagon i puno maštarija, ali nisam ništa radila po tom pitanju – stručnjak za veze Trejsi Koks (60) iz Velike Britanije u svojoj knjizi ‘Sjajan seks počinje u 50-ima’ u kojoj otkriva različite faze svog ljubavnog života te kako uživati u seksu u svakoj deceniji.

Dvadesete su vreme kada postoji najviše verovatnosti za seks u troje, s osobom istog pola te puno ležernog seksa, kaže te dodaje da s druge strane postoji puno nesigurnosti.

U tim godinama više smo fokusirani na izgled, a manje na zadovoljstvo – kaže.

Zanemarite okvire. U redu je ako ne želite da spavate sa puno ljudi i eksperimentisari. Odredite svoja pravila i ne pokušavajte da se držite onih koji vam ne odgovaraju. Ako vam treba više vremena za postizanje orgazma, koristite seksualna pomagala kako bi izjednačili zadovoljstva. Savršena tela ne postoje. Biti dobar u krevetu ne znači imati sjajno telo, već entuzijazam. Ako se osećate loše nakon seksa, spavate s pogrešnom osobom – kaže Trejsi.

Tridesete – uzbudljivo i iscrpljujuće.

Udala sam se za prvog supruga u ranim tridesetima. To je bio moj prvi susret s dugotrajnom i monogamnom vezom – kaže te dodaje da joj se brak kao takav nije svideo. Volela je supruga, ali nije joj se svidelo što im je budućnost unapred zacrtana te pomisao da više nikada neće spavati s drugima.

Razvela sam se i ambiciozno posvetila karijeri. U tridesetima parovi doživljavaju najveću seksualnu pretnju – decu – kaže.

Postoje ipak seksualni bonusi – većina u ovoj dobi je sigurnija i bolje poznaje svoje telo. Iako se neke žene muče s orgazmom u dvadesetima, većina ga postiže u ovim decenijama jednostavno zato što su iskusnije i spremnije tražiti od partnera da ih zadovolji – kaže Trejsi.

Partneri ne čitaju misli. Dajte povratne informacije o onome što volite, a što ne. Prestanite žaliti za seksom koji ste imali na početku veze.

Tela nisu napravljena da ostanu u toj strastvenoj fazi nabijenoj hormonima. Nije posao vašeg partnera da vas oraspoloži za seks, nego vaš. Saznajte koji su tačno vaši ‘okidači’ i posegnite za njima. Pročitajte nešto seksi i podstaknite sami sebe – savetuje Trejsi za tridesete.

U redu je s vremena na vreme prestati sa seksom.

Mnogo parova u prve dve godine detetovog života uopšte ne praktikuje seks i to je normalno. Dogovorite se za predah i niko neće poludeti misleći da je to trajna odluka – kaže.

Četrdesete – prekretnica.

Ušla sam u četrdesete osećajući se poprilično zadovoljno svojim seksualnim životom. Dok su se moji oženjeni prijatelji žalili na nedostatak libida, moj je još uvek besneo. Osećala sam se fantastično. Imala sam sopstvenog trenera, putovala sam, promovisala knjige i udvarali su mi se duplo mlađi muškarci – kaže te dodaje da joj je s napunjenih 45 to dosadilo.

Želela je ozbiljnu vezu s nekim zrelim.

Ovo je takođe decenija u kojoj se puno nezadovoljnih žena razvodi s prvim supružnicima. Nekoliko je studija utvrdilo da je sredina četrdesetih godina vrhunac seksualnog zadovoljstva žena, sve dok imate pravog partnera. Iznenada ste spremni za stvari koje biste prethodno odbacili: igranje uloga, igre vezivanja, seks igračke, čak i seks zabave. Shvatate da je život kratak, što vas čini otvorenijima za nove seksualne avanture.

Neka orgazam ne bude jedini cilj do kojeg treba što prije stići. Njega možete imati i sami, a vrijeme s partnerom je ipak nešto više od samog orgazma. Spontani seks je precijenjen. Morate planirati seks. Ako ne stvorite prave razloge da se seks dogodi u dugotrajnim vezama, na kraju ćete ga imati samo na rođendane i godišnjice. Najlakši način da pojačate želju za seksom je da ga imate što više – savetuje.

Pedesete – Džekopot.

Kada sam napunila 50 godina, dve godine nakon menopauze, moj seksualni nagon naglo je pao. Ali nisam imala pojma da će se moj život uskoro promeniti na bolje. Otprilike u to vreme upoznala sam svog drugog supruga Milesa, ljubav mog života, kaže te dodaje da se želja ponovno vratila, jer je osetila ljubav i požudu u istom paketu.

Menopauza je izazov za sve nas, ali smo obrazovaniji nego ikad i možemo to donekle okrenuti u svoju korist.

Seks može biti bolji u srednjim godinama jer se žene napokon opuste. Deca su odrasla, ostvarili ste se u karijeri ili se zaustavljate, većina nas je financijski u boljem položaju i imamo vremena i energije da se usredsredimo na sebe. Seks je manje posvećen penetraciji, sporiji je i erotičniji – kaže, a prenosi The Sun.

Add Comment