NAJNOVIJE, ZELENSKI JE UPRAVO DONEO HITNU ODLUKU: Nimalo NIJE NAIVNO!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sazvao je za sutra hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

Predsednik Volodimir Zelenski sazvao je hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine za sutra. Dnevni red i ostali detalji biće naknadno objavljeni – objavio je na Fejsbuku portparol ukrajinskog lidera Sergej Nikiforov, preneo je Unian.

Kremlj je ranije danas saopštio da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum.

Zelenski je prethodno upozorio Rusiju da sledi “veoma oštar” odgovor Kijeva ukoliko Moskva pripoji četiri ukrajinska regiona nakon održanih referenduma na tim teritorijama.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao “farsu”.

Add Comment