SPREMITE SE ZA NAGLU PROMENU VREMENA Evo šta kaže prognoza za sledećih 7 dana

U Srbiji će sutra biti promenljivo vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kratkotrajne kiše ili pljuska, a uz najvišu dnevnu temperaturu do 20 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura iznosiće od 2 do 10, a najviša od 16 do 20 stepeni.

Ujutro hladno, mestimično uz maglu i nisku oblačnost.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, u toku noći u skretanju na južni.

I u Beogradu, posle jutra uz maglu i nisku oblačnost, u toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u pojedinim delovima grada moguća je i kratkotrajna kiša.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, u toku noći u skretanju na južni. Najniža temperatura oko 8, a najviša oko 18 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 30. septembra, do kraja sedmice jutra hladna, naročito u subotu, kada će ponegde i u nižim predelima biti uslova za slab prizemni mraz, dok se na visokim planinama očekuje mraz na dva metra visine.

Dnevna temperatura u osetnijem porastu – maksimalne vrednosti u toku perioda od 20 do 26 stepeni.

U subotu nakon vedrog jutra, u toku dana malo do umereno oblačno i suvo.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom ponovo se očekuju u nedelju posle podne i u ponedeljak, uglavnom na jugozapadu, zapadu i severu Srbije, a u utorak u svim krajevima uz pojajanje.

U košavskom području u ponedeljak i utorak vetrovito. Od srede malo svežije, ali sa više sunčanih intervala.

Add Comment