RAMZAN KADIROV SE OGLASIO NAKON ODLUKE O MOBILIZACIJI: Sve što je imao SASUO JE, UOPŠTE NIJE ŠTEDEO!

Protivnici delimične mobilizacije u Rusiji treba da budu poslati u zonu specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

„Neki pišu da je potrebno ići protiv delimične mobilizacije.O odluci (vrhovnog komandanta – prim. aut.) u ovim uslovima niko ne treba da raspravlja, već mora da se sprovodi, pa pozivam sve da ne da se bave glupostima. A oni koji će izaći, oni su neprijatelji naroda”, rekao je Kadirov u video snimku objavljenom na Telegram kanalu.

Prema njegovom mišljenju, takve ljude “treba pritvoriti” i “poslati na mesta koja izvode specijalnu operaciju”. A onda će se videti za koga rade i šta zaista žele“, dodao je Kadirov.

Savet Ruske Federacije odobrio je danas izmene i dopune Krivičnog zakona o služenju vojnog roka koje je Državna Duma usvojila dan ranije.

Kako se navodi u dokumentu, kao otežavajuća okolnost za krivična dela protiv služenja vojnog roka smatraće se sva kršenja zakona koja su počinjena ne samo u uslovima oružanog sukoba ili neprijateljstava, već i “u periodu mobilizacije ili vanrednog stanja i u ratnom periodu”, prenosi RIA Novosti.

Add Comment