SMRDIBUBE NAVALILE NA SRBE, ALI REŠENJE ZA NJIH POSTOJI: Mnogi nisu ni svesni KOLIKO JE ZAPRAVO LAKO

Smrdibube su veoma česta pojava u domovima, pogotovo pred zimu kada pokušavaju da se sklone sa hladnoće, te rado ulaze u kuću.

Vrlo lako se prepoznaju, a karakteristične su po jakom mirisu koji ispuštaju i koji je veoma neprijatan.

Kako biste ih se rešili, možete da nabavite sprej protiv insekata, ali postoje i drugi načini da ih se otarasite.

7 načina da smrdibube oterate iz kuće.

Na prozore navucite mreže koje će sprečiti ove insekte da uđu u vaš dom.

Ako vidite neku smrdibubu u vašem domu, uhvatite je papirnom maramicom ili plastičnom vrećicom i izbacite je u wc šolju pa pustite vodu. Pazite da je pri tome ne znječite kako ne bi osetili smrad.

Napravite sprej od belog luka tako što ćete razmutit četiri kašike belog luka u prahu u 16 supenih kašika vode. Ili zgnječite 4 čena belog luka u pola litre vode i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga vodu sa belim lukom stavite u raspršivač pa isprskajte okove prozora, mreže za prozore i vrata, kao i sva mesta gde smrdibube mogu da uđu. Miris belog luka će oterati ove napasti.

Ako ne volite miris belog luka, umesto njega koristite nanu. Eterično ulje nane pomešajte sa vodom da miris bude interzivniji i sa ovim sprejem isprskajte okove prozora i vrata i ostale pukotine kroz koje bi smrdibuba mogla da uđe u vaš dom.

U činiju sa vodom (oko 2 l vode) sipajte 1 supenu kašiku deterdženta za veš pa promešajte dok se deterdžent ne istopi. Zatim smrdibube koje se penju po zavesama i zidovima metlicom ubacite u tu vodu – brzo će se ugušiti.

Napravite rastvor od 200 ml vode, 200 ml sirćeta (alkoholnog) i 100 ml soka od limuna. Sa ovim rastvorom isprskajte okove prozora i vrata, kao i pukotine. Smrdibuba će pobeći od ovog mirisa.

Rastvor od ljutih papričica je najjači sprej koji provereno tera smrdibube. Potrebne su vam 3 najljuće ljute papričice, 3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 300 ml sapunice. Iseckajte paprike i luk pa dodajte u sapunicu. Pokrijte krpom i ostavite da sve odstoji tokom noći. Sutra smesu procedite pa sipajte u raspršivač kojim ćete isprskati vrata i prozore, zidove i ostale pukotine.

Add Comment