ISTINA LEDI KRV U ŽILAMA! Evo koliko GODINA ima Radoslav Rale Milenković!

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Dobitnik je najznačajnijih nagrada za glumu i režiju na brojnim festivalima u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

Radoslav „Rale” Milenković srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac i pozorišni reditelj.

Godine 1980. diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše, a pozorišnu režiju 1990. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Mijača.

Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Svoju prvu pozorišnu ulogu ostvario je 1977. godine u predstavi „Tantantadruj”, u režiji Petra Zeca, u beogradskom pozorištu Dvorište, dok je prva filmska uloga bila uloga Luke u filmu „Široko je lišće”, u režiji Petra Latinovića.

Rediteljski rad Režirao je u brojnim pozorištima Jugoslavije, a kasnije Srbije, kao i u pozorištima u Mađarskoj, Švedskoj, Hrvatskoj i Makedoniji Od 2005. godine stalni je reditelj drame Srpskog narodnog pozorišta.

Pedagoški rad Pedagoškim radom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Radoslav Milenković bavio se od 1989. do 1993. godine na predmetima gluma i dikcija. Od 2009. bavi se pedagoškim radom na Visokoj školi dramskih umetnosti u Kapošvaru u Mađarskoj.Tokom maja i juna 2005. i maja 2006. vodio glumačku radionicu Altum silentium – Tišina u glumčevoj umetnosti, održanoj u Malmeu (Švedska).

Radoslav „Rale“ Milenković rođen je 17. februara 1958. godine i ima 74 godine.

Dobitnik je najznačajnijih nagrada za glumu i režiju na brojnim festivalima u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

Add Comment