POJMA NEMATE KO JE ŽENA VIKTORA ORBANA: A tek kako izgleda! PRELEPA! (FOTO)

Premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je pobedu na parlamentarnim izborima, nakon što je njegova stranka Fides osvojila više od polovine glasova.

Orban je glasao ranije u toku dana u društvu supruge Aniko, žene koja možda često stoji u senci, ali nije nezapažena.

Na nedavno objavljenoj listi najuticajnijih žena u Mađarskoj koju je objavio magazin Forbes Aniko se našla na šestom mestu, a zanimljivo je da je na drugom mestu njena ćerka Rahel. To nije prvi put da se Aniko pojavljuje na ovoj listi — bila je na prvom mestu 2015, 2016, 2017. i 2018. godine.

Aniko Levai ćerka je Ištvana Levaija, rođena u Solnolku 1963. godine. Poznato je da je završila gimnaziju “Ferenc Versegi” u istom gradu, kao i da je obrazovanje nastavila na Pravnom fakultetu univerziteta “Etveš Lorand” u Budimpešti.

Tamo je upoznala Viktora Orbana, s kojim je izgradila prijateljstvo, koje je potom preraslo u ljubav, krunisanu brakom 1986. godine.

Aniko je bila na listi stranke Fides, čiji su oboje članovi, na parlamentarnim izborima u Mađarskoj 1990. godine, ali nije ostvarila veći rezultat.

Članica je uredništva gastronomskog časopisa “Mađarska kuhinja”, objavia je kuvar “Kuhinjski prozor”, a poznata je pohumanitarnom radu. Kako su mediji istakli, lično je predala optiku za cistoskopiju Opštoj bolnici u Loznici i izrazila zadovoljstvo što je u prilici da pomogne toj ustanovi, a to je samo deo njenih aktivnosti u ovoj oblasti.

Aniko je, inače, posvećena katolkinja, kao i deca koju ima s Orbanom, dok je mađarski premijer član kalvinističke mađarske reformisane crkve.

Orbanovi imaju petoro dece, a njihova najstarija ćerka Rahel udata je za kontroverznog bogataša Tibora Ištvana. Tu je i Gaspar, koji se profesionalno bavio fudbalom i osnivač je verske zajednice po imenu Fehlaz,a par ima još tri ćerke: Saru, Rozu i Floru. Aniko i Viktor Orban imaju i unuke — Raheline ćerke Aliz i Anu Adel, kao i Sarinu ćerku Johanu.

Add Comment