DA LI JE MOGUĆE! Kadirov SVE izneo u JAVNOST! Ovo je RAZLOG POVLAČENJA RUSKIH TRUPA do GRANICE!

Lider Čečenije Ramzan Kadirov objavio je na svom “Telegram” kanalu navodnu istinu o navodnom povlačenju ruskih vojnika.

Vođa Čečenije Ramzan Kadirov obratio se javnosti putem svog “Telegram” kanala i otkrio je navodnu istinu o navodnom povlačenju ruskih trupa tokom “specijalne vojne operacije” u Ukrajini koja je počela 24. februara 2022. godine. Nakon što je Ukrajina započela kontraofanzivu prošle nedelje u severoistočnom delu, ruska vojska je zbog toga navodno bila potisnuta sve do svoje granice.

Kadirov je na svom “Telegram” kanalu komentarisao navode ukrajinske obaveštajne službe koja tvrdi da je došlo do povlačenja ruskih trupa. Prema njegovim rečima, takve poruke koje se plasiraju javnosti su “podmetanje” koje dolaze sa Zapada.

“Ne dajte se zavarati. Postoji koncept kao što je taktika i strategija. Naše trupe imaju taktiku”, napisao je Kadirov na svom “Telegram” kanalu.

On je dodao da ruska vojska ne može neselektivno da puca na sve, uključujući i civile, samo da bi “ugasila manijakalne želje neznalica“. Navodi da Rusija u ovoj specijalnoj operaciji pokušava da minimizira ljudske žrtve.

“Da je moja volja, proglasio bih vanredno stanje širom zemlje i upotrebio bih bilo koje oružje, jer danas smo u ratu sa celim blokom NATO-a “, zaključio je Kadirov.

Zvaničnici američke obaveštajne službe rekli su za Wašington Post da očekuju dalje povlačenje ruskih oružanih snaga koja će zasigurno uticati na novo opadanje borbenog morala. U utorak je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio da Ukrajina u potpunosti kontroliše ponovno osvojenu površinu veličine ostrva Krit. Kijev je rekao da je vojska juče preuzela kontrolu nad Vovčanskom – gradom samo nekoliko kilometara od ruske granice i koji je bio pod okupacijom od februara. Video ispod pokazuje spaljivanje ruske zastave u Vovčansku, zatim uklanjanje ruskih plakata.

U Londonu je tamošnje Ministarstvo odbrane u svom dnevnom brifingu napomenulo da je najnoviji poraz Rusa u Ukrajini “ozbiljno degradirao” jednu od najprestižnijih tenkovskih jedinica. Obnova Prve gardijske tenkovske brigade mogla bi potrajati godinama, o čemu je “Jutarnji” već pisao. Postrojba je ‘bila jedna od najprestižnijih ruskih vojski, namenjena odbrani Moskve, a nameravano je da vodi proitvnapade u slučaju rata s NATO-om“, dodalo je Ministarstvo odbrane.

Navodno, neslaganje u Moskvi raste? Jedan od Putinovih zastupnika Mihail Šeremet pridodao je svoj glas brojnim kritikama vojnih stručnjaka koji zagovaraju opštu mobilizaciju?

Add Comment