MOSKVA MENJA TAKTIKU, RAT U UKRAJINI NEĆE IZGLEDATI KAKO JE ZAPAD ZAMISLIO?! Počinje ono čega se Kijev plaši

Rusko rukovodstvo, najverovatnije, planira da radikalno promeni pristup sprovođenju „specijalne operacije“ u Ukrajini, usvajanjem određenih vojnih odluka.

Ovaj zaključak su doneli novinari informativnog izdanja „FAN“. Autori materijala su detaljno govorili o oštroj promeni taktike Oružanih snaga RF u Ukrajini, a takođe su objasnili zašto bi takve mere dovele do korenite promene kursa „specijalne operacije“.

Analitičari su primetili, da Moskva planira da u bliskoj budućnosti promeni strategiju ratovanja u Ukrajini, počevši da se pridržava klasičnih vojnih odluka. O tome svedoče nedavni raketni udari na infrastrukturne objekte, u ukrajinskom energetskom sektoru.

Oni će u toku aktivnih neprijateljstava, neutralisati sve strateške objekte, neophodne Ukrajini za održavanje vojnog potencijala. Radi se o rušenju elektrana za proizvodnju struje, mostova, železničkih puteva i drugih važnih infrastrukturnih tačaka.

Treba napomenuti, da su u Ukrajini već počeli da shvataju, da Rusija planira da drastično promeni taktiku, izvršivši korenite promene u svoju korist. Ukrajinske analitičke publikacije i Telegram kanali, primećuju da je Kijev svestan mogućih odluka Moskve.

„Biće to radikalna promena. S jedne strane, ukrajinski režim to želi, da bi kasnije sve svoje greške pripisali Kremlju, ali se s druge strane plaši, jer ionako za sve krive Ruse, ali sada će biti teže upravljati zemljom, a zima će biti duga i hladna“, pišu autori jednog od ukrajinskih Telegram kanala.

Add Comment