Ovako je Elizabeta ŠOKIRALA srpskog ambasadora: Nije verovao šta je rekla o Srbiji za vreme poplava

Bivši ambasador Srbije u Londonu Ognjen Pribićević rekao je da je pokojna kraljica Elizabeta Druga bila jedan “omiljeni vladar”

On se prisetio jednog prijema kod kraljice i naglasio da kada se predstavio ona je rekla: “Srbija, vi ovih dana imate velike poplave. Vi nikad niste imali takve poplave, ovo je prvi put”.

Pribićević je rekao: “Vaše veličanstvo, pa vi sve pratite sve što se dešava svuda”, a kraljica je odgovorila: “Pa, ja sve pratim. Ja svakog dana pratim vesti iz celog sveta, mene to zanima”.

Kraljica Elizabata Druga preminula je juce, saopštila je Bakingemska palata. Svet se oprašta od monarha sa najdužom vladavinom u istoriji Velike Britanije, nesvakidašnje žene čije ime ostaje upisano u istoriji – zauvek.

Kraljica Elizabeta Druga postala je 2015. britanski suveren sa najdužom vladavinom. Na prestolu je dotada provela 23.226 dana, 16 časova i 30 minuta.

Kraljica Elizabeta II rođena je kao prvo dete princa Alberta od Jorka i Ledi Elizabet Bovs-Lion, 21. aprila 1926. godine u Londonu. Odrasla je uz titulu princeze i oslovanjavanje “vaša kraljevska visosti”. Sa tri godine našla se na naslovnoj strani “Tajmsa”.

Add Comment