NIKO NEMA POJMA DA JE OVAJ ČOVEK OTAC MILOŠA TIMOTIJEVIĆA: Trljaćete oči DVA PUTA, cela SRBIJA GA ZNA (FOTO)

Miloš Timotijević je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac, prepoznatljiv po ulogama u serijama „Vojna akademija“, „Besa“, „Miris kiše na Balkanu“, te filmovima „Vlažnost“ i „Južni vetar“. Rođen je 9. marta 1975. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Jedna od prvih Miloševih pozorišnih uloga bila je ona u predstavi „Princeza Ksenija od Crne Gore“ koja je premijerno izvedena u februaru 1994. godine. Od tada do danas, 2020. godine, odigrao je brojne značajne uloge u Ateljeu 212, Madlenijanumu, Beogradskom dramskom pozorištu, Pozorištu „Boško Buha“, Pozorištu „Puž“ i drugima.

Mnogi ga pamte po ulozi telohranitelja u seriji „Srećni ljudi“, ali je Timotijević odrigrao preko 70 različitih uloga u domaćim i stranim serijama i filmovima. Ipak, filmovi „Vlažnost“ i „Južni vetar“, te serije „Vojna akademija“, „Senke na Balkanom“ i „Besa“, pokazale su punu raskoš njegovog glumačkog talenta.

Timotijević je dobitnik i nekoliko prestižnih filmskih nagrada, a njegove filmove imala je priliku da vidi i publika u inostranstvu. Kao i većina studenata glume na Fakultetu dramskih umetnosti, i Miloš je vrlo rano dobio priliku da igra u pozorištu. Jedna od prvih uloga na „daskama koje život znače“ mu je bila u komadu „Princeza Ksenija od Crne Gore“ koju je režirala Radmila Vojvodić, a koja je premijerno izvedena u februaru 1994. godine u Zetskom domu.

Uloge inspektora su mu pripale u TV seriji „Porodično blago“ i komediji „Pronalazači“ koja je premijerno emitovana na RTS-u. U italijansko-nemačkoj TV drami „Crociati“ Timotijević je tumačio lik Johana, a manja uloga mu je pripala i u trileru i TV seriji „Lavirint“ iz 2002. godin Tokom 2008. i 2009. godine snimio je dva kratka filma, jedan dugometražni film, seriju i jedan film strane produkcije. Igrao je u kratkim filmovima „Drvo, kamen, oblak“ i „Početak leka“, dok je u seriji „Bela lađa“ ponovo glumio telohranitelja.

Sa Kalinom Kovačević, Vukom Kostićem, Markom Živićem je snimio kriminalističku dramu „Maša“, koju je napisao i režirao Siniša Kovačević. Timotijević je glumio poručnika u TV seriji „Nepobedivo srce“ koja je premijerno emitovana tokom 2011. i 2012. godine na RTS-u. Ipak, veću prepoznatljivost mu je donela uloga poručnika Vasiljevića u seriji i filmovima „Vojna akademija“ koji su snimani i prikazivani u periodu od 2012. do 2020. godine.

Radio Televizija Srbije je od januara 2020. godine započela emitovanje serije „Južni vetar“, koja predstavlja nastavak istoimenog filma iz 2018. godine. Timotijević je ponovo utelovio inspektora Stupara, a odlične komentare kritike i publike, nakratko su zasenile pretnje koje je glumac dobio zbog homoseksualnih scena koje je snimio.

Miloš Timotijević je rođen 1975. godine u Beogradu. Pre nego što je odlučio da upiše glumu, studirao je na Fakultetu političkih nauka, jer je želeo da se bavi socijalnim radom. Na sreću mnogih ljubitelja pozorišta, filma i televizije u Srbiji i regionu, Miloš je diplomirao glumu i već dve i po decenije svojim ulogama oduševljava kako kritiku tako i publiku. Od ranog detinjstva bio je okružen kamerama i fotoaparatima, s obzirom na to da je sin beogradskog fotografa Dragana Timotijevića Belmonda.

Add Comment