VELJIN KOLJAČ ŠOKIRAO IZJAVOM: Ovog ubijenog zna CELA SRBIJA, a niko nije ni slutio da su mu ONI PRESUDILI!

Nasmejani koljač Srđan Lalić u svesci koju je svojeručno pisao za Tužilaštvo otkrio je do sada nepoznate žrtve kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Jedno od ubistava, nerasvetljeno punih sedam godina, počinilac nepoznat, motiv na pogrešnom tragu, jeste likvidacija jednog od vlasnika Pink taksija Teodora Gaćeše.

“Blic” otkriva delove Lalićevog svedočenja o delovanju Velje Nevolje, njegove desne ruke Marka Mesara i njihovih vojnika među kojima je nasmejani koljač imao visoku poziciju. Do Lalićevog priznanja nerasvetljeno ubistvo suvlasnika Pinka, jedno je od prvih egzekucija ove kriminalne grupe. Ova egzekucija se međutim, razlikuje od kasnijih ubistava koje su počinili Velja Nevolja, Marko Mesar pa i Lalić.

Reč je o klasičnoj sačekuši i ubistvu hicima iz pištolja od kojih je jedan- poslednji u glavu, “overavanje”. Kasnije, kako je rasla moć ove grupe, ubistva postaju monstruozna i divljačka iživljavanja nad žrtvama.

Suvlasnik Pinka ubijen je 22. maja 2015. godine u Beogradu, kada su Velja Nevolja i Marko Miljković slovili više za žestoke momke nego prekaljene ubice. Gaćeša je likvidiran u brutalnoj sačekuši u Kozarčevoj ulici, oko 15.30 časova. Usmrćen je sa dva hica u leđa i glavu i preminuo je na licu mesta. Kao motiv ubistva Gaćeše (49), navođeni su dužnici i novac koji je pozajmljivao.

Prema opisu očevica, u Gaćešu je pucao mladić koji je na sebi imao belu duksericu. Obojica napadača su Gaćeši prišla pošto je izašao iz svog „mercedesa“ i Kozaračkom ulicom krenuo prema kafiću u kojem je imao zakazano viđenje s kolegama. Napravio je nekoliko koraka kada je mladić u beloj dukserici ispalio u njega tri hica. Kada je pao na ulicu, ubica mu je prišao i ispalio mu još jedan hitac u glavu – opis je trenutka likvidacije.

Nasmejani koljač Velje Nevolje i Marka Mesara ispričao je sled događaja koji su okončani likvidacijom. Prema saznanjima Blica Lalić je naveo da je postojala ideja da se Gaćeša reketira. Međutim, iznuda nije prošla, jer je Gaćeša ne samo imao iskustva sa takvim pokušajima već je i robijao zbog ubistva. Inače, on je ubio Ljubomira Negra (43) u maju 2000. godine, a koji ga je ucenjivao i reketirao. Kada je Gaćeša trebalo da plati, Negrovim crnim “audijem 80” krenuli do porodične kuće suvlasnika Pink taksija. Gaćeša, kasnije i sam žrtva, nije izneo novac iz kuće već je izašao sa pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u Negra. Suvlasnik Pinka se potom predao.

  • Nisu hteli da odustanu… Krenule su uzajamne pretnje, vezane i za članove porodice… Znalo se da Gaćeša nije naivan i kada je i posle pretnji odbio da plaća reket, smatralo se da je rizično ostaviti ga u životu. Ubijen je – deo je svedočenja nasmejanog koljača.

Kojić otrovan u Ritopeku.

Osim godinama nerasvetljenog ubistva Gaćeše, Lalić – koji je otkrivanjem kriminalnih radnji i ubistava zloglasne grupe, dobio status svedoka-okrivljenog – rasvetlio i ubistvo preduzimača Mirka Kojića Koje.

Za Mirkom Kojićem se tragalo i u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića, u januaru 2017. godine, ali je nakon oslobađajuće presude, on prestao da se krije, i postao je slobodan čovek. Tri godine kasnije, u julu 2020. godine, policiji je prijavljen njegov nestanak.

Kako se sumnja, Kojić je otrovan u vikendici u Ritopeku, a potom su se pripadnici klana rešili njegovog tela.

  • Posle nekoliko meseci u Beogradu se Kojiću izgubio svaki trag. U prvo vreme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen. Sada su neki od optuženih pripadnika Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe to i potvrdili. Opisali su da ga je Miljković namamio, a onda i otrovao. Ušao je živ u vikendicu u Ritopeku, ali nikada, poput ostalih žrtava, iz nje nije izašao – pisali su beogradski mediji.

Pored rasvetljavanja ove dve likvidacije, u medijima se pominje da je Lalić opisao i ubistvo i nestanak Gaćešinog saradnika, suvlasnika “Pink taksija” Miroslava Rankovića.

“Drže se kao da su čvrsti”.

Nasmejani koljač juče se u sudnici Specijalnog suda susreo sa nekadašnjim šefovima. Izvor Blica navodi da se i Velja Nevolja i Marko Mesar pred drugima “drže kao da su čvrsti”.

  • Ali, njihovo psihičko stanje se naglo pogoršalo kada je pronađena tajna soba odnosno klanica. Sve potom bio je novi lom od hapšenja advokata, preko ljudi koji su bili visoko u grupi a nude se kao svedoci do činjenice da im je otkazao advokat. Belivuk se drži bolje od Miljkovića i kad se zatvore zatvorska vrata. Ali, kod obojice je primetna teška depresija i nemir – kaže izvor Blica.

Lalić je u sudnicu doveden sa tajne lokacije. On je prebačen iz zatvorske ćelije u jednu od sigurnih kuća koju obezbeđuje policija. Lalić u kući nije sa lisicama, niti pod bilo kojim oblikom prisile. Unutar sigurne kuće ima pravo da se kreće, ali nema da napušta objekat.

Add Comment