OVO JE NIKOLA ASANOVIĆ URADIO PRE TRAGIČNE POGIBIJE: Ostaćete BEZ TEKSTA

Automobilista Nikola Asanović (28) iz Podgorice poginuo je danas oko 15.40 sati, u udesu u mestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje – Budva, rečeno je Vijestima iz Uprave policije.

Poslednja trka u kojoj je Asanović učestvovao bila je u Pljevljama, a u kojoj je osvojio prvo mesto.

Nakon pobede u Cazinu gde je i postavio novi rekord staze, Podgoričanin je u Pljevlju došao u odličnoj formi. Nikola je tom prilikom oborio novi rekord na stazi u Pljevljima koji je preuzeo ni manje ni više nego od svog starijeg brata, Miloša Asanovića.

Drugo mesto je osvojio Demoli Gazmend za volanom Radikala, a za najbržim Asanovićevim vremenom je kasnio preko 13 sekundi. Treće mesto je tada pripalo Valdetu Kačandoliju u Suzuki Sviftu, a bio je i najbrži takmičar kategorije jedan. Obojica prvi put voze u Pljevljima i nemaju prethodnog iskustva na ovoj stazi.

Nikola Asanović, sa svojom formulom „Norma“ u klasi N2 bio je vodeći takmičar u svojoj klasi za brdski šampionat Centralnoevropske zone, a nedavno je na Kupu Pljevalja oborio rekord staze, naveo je Pvportal.

Potiče iz šampionske porodice, a njegov otac Goran i brat Miloš bili su najbolji vozači u regionu, a Nikola je krenuo njihovim stopama. Ambicije mladog Asanovića ovoga puta bile su velike, ali, na žalost, nije uspeo da ih ostvari.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći učestvovali su motocikl “BMW”, hrvatskih registarskih oznaka i dva automobila – “audi A3” kojim je upravljao D. K. (39) iz Podgorice i “folksvagen” kedi kotorskih tablica kojim je upravljao S.Ć. (59).

Jedna osoba sa lakšim telesnim povredama dovezena je u cetinjsku bolnicu.

Iz Uprave policije nisu saopštili detalje saobraćajne nesreće u kom je stradao član Auto-moto kluba AP Sport iz Pljevalja.

Add Comment