NEĆETE VEROVATI ŠTA JE LAVROV REKAO: Da li je moguće da je ovo IZGOVORIO, slušajte šta je poručio novoj PREMIJERKI!

Nova britanska premijerka Liz Tras ima unapred negativan stav prema Rusiji, dok bi u postojećim okolnostima bilo značajnije za London da reši odnose sa svojim najbližim susedima, uključujući Francusku, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je ocenio da Tras ima prioritet pre nego što konačno odredi svoj stav prema Rusiji, a to je da shvati da li je francuski predsednik Emanuel Makron prijatelj ili neprijatelj, prenosi TAS S.

London nastoji da kompenzuje gubitak uticaja u Evropi agresivnim mešanjem u situaciju u vezi sa Ukrajinom i braneći svoje interese bez uzimanja u obzir pozicije ostalih zemalja, ukazao je Lavrov.

Lavrov je novu šeficu britanske vlade ismejao tokom govora zbog njenih nedavnih izjava o francuskom predsedniku, čija je država ključni saveznik Britanije u NATO-u.

Tokom predizborne kampanje prošlog meseca, Trus je izjavila da još nije odlučila da li je francuski predsednik prijatelj ili neprijatelj.

Tras je rekla da će London nastaviti da pruža podršku Ukrajini, što uključuje znatna vojna i finansijska sredstva, prenosi TAS S.

Add Comment