MALO KO ZNA DA JE OVO ŽENA MIODRAGA KRIVOKAPIĆA: Zanemećete kada vidite o KOME SE RADI

Miodrag Krivokapić je srpski filmski, TV i pozorišni glumac.

Glumom j počeo da se bavi još u gimnazijskim danima kao amater. Diplomirao 1975. u Zagrebu.

Te godine postaje član Dramskog kazališta “Gavela” u kom ostaje dve godine, da bi zatim prešao u Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu i tu ostaje do 1986. Od te godine postao je slobodan umetnik. U penziju je otišao kao prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Igrao je u predstavama Teatra “&TD“ u Zagrebu, Dubrovačkih etnjih igara, Splitskog ljeta, Budva – grad teatra, Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, Barskog ljetopisa, Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, Zvezdara teatra, Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Bitef teatra, Opere i teatra “Madlenijanum”, Kazališta “Ulisis” na Brionima, Centra za kulturu u Tivtu, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Narodnog pozorišta u Somboru, Slovenskog mladinskog gledališča u Ljubljani, Narodnog pozorišta u Subotici i dr. Veliku popularnost na TV stekao je ulogom Ilije Kapare u seriji TV Zagreb Mačak pod šljemom. Ostvario je uloge u više od 30 igranih filmova, te više od 50 TV drama, TV filmova i serija.

U istorijskoj drami Konstantin povodom 1700 godina Milanskog edikta glumi lik Konstantina u starijim godinama.

Njegov sin je glumac Bojan Krivokapić.

Bojan je oženjen i sa suprugom Taisom ima ćerku Nevenu i sina Bogdana.

Moji roditelji Svetlana i Miodrag, kao i Taisini Tatjana i Mladen jedva čekaju da se s njom druže, kažu da im ona daje veliku injekciju sreće. I stric Damjan i ujak Stefan pokazuju veliku želju i interesovanje da pripomognu kad god je potrebno. Nevena je sad svima na prvom mestu, što je potpuno normalno i prirodno – rekao je glumac u jednom intervjuu nakon rođenja prvog deteta.

Osim što mu daje savete kada je reč o poslu, Bojan sa ocem Miodragom često razgovara i o braku.

Baš sam pre neki dan pričao sa ocem Miodragom kako mi dani brzo prolaze otkako sam u braku. Dok sam trepnuo, čini mi se, prošao je mesec. Taisa i ja smo živeli godinu zajedno pre venčanja. Ovo je samo nova dimenzija našeg odnosa. Kod mene se, zasad, ništa nije promenilo, jedino možda to što sad nosim burmu i što bi trebalo da se ponašam malo ozbiljnije – rekao je glumac u pomenutom intervjuu.

Miodrag Krivokapić srećno je oženjen doktorkom Svjetlanom, poreklom iz Dubrovnika, koja je danas u penziji. Njena kritika uvek mu je bila važna kada je reč o njegovim ulogama. Svoju suprugu je opisivao kao najlepšu Dubrovčanku koju je ikada sreo. Imaju dva sina, Bojana i Damjana. Bojan je krenuo očevim stopama i bavi se glumom.

Add Comment