EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA KATARINA RADIVOJEVIĆ: Pašćete sa stolice

Katarina Radivojević je srpska pozorišna i televizijska glumica i producent. U žižu javnosti je dospela nakon što se našla u ulozi Zone Zamfirove u istoimenom filmu Zdravka Šotre. Rođena je 29. marta 1979. godine u Beogradu.

Od malih nogu se bavila raznim aktivnostima kao su: balet, pevanje, gimnastika, itd. Pohađala je časove glume koje je držao Mika Aleksić i deset godina je bila član njegove dramske grupe. Tada je zavolela klasičnu književnost jer je Mika od njih zahtevao da čitaju jednu knjigu mesečno.

1999. godine je položila prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti i primljena je u klasu profesora Predraga Bajčetića kome je ovo bila poslednja generacija. Imala je maksimalan broj poena i bila je prva na listi. Studirala je sa Slobodom Mićalović, Leanom Vučković, Zoranom Bećić, Anom Franić, Branislavom Tomaševićem, Milošem Vlalukinom, Miodragom Fišekovićem, Nenadom Maričićem, Igorom Ilićem, Milošem Anđelkovićem i Marijom Vicković koja joj je postala jedna od najboljih prijateljica.

2011. godine Katarina je rešila da se posveti inostranoj karijeri. Izjavila je da je njen san da glumi u Holivudu i da radi na epohalnim filmovima koji će joj doneti veliki novac i popularnost. Preselila se u Los Anđeles gde je išla na audicije, ali od samog početka je bila svesna da je u njenim godinama teško da krene od nule. Najveću podršku joj je pružila sestra Jasna koja je sa mužem već nekoliko godina živela u SAD-u.

2003. godine uloga Zone Zamfirove joj je donela nagradu FIPRESCI i nagradu za najbolju debitantsku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu. Na istom festivalu, Katarini i Vojinu Ćetkoviću je uručena nagrada za najbolji Glumački par godine po izboru čitalaca TV Novosti. Takođe je postala zaštitno lice Festa i laureat nagrade kritičara.

2014 godine je tumačila ulogu medicinske sestre Katarina Grujić u seriji „Urgentni centar“. Prvi put u karijeri je snimila horor film „Gnev mrtvih“, nastavak „Zone mrtvih“, i bila je devojka Morena koja se okrenula vlaškoj magiji. Katarina je visoka 175 cm.

Add Comment