MALO KO ZNA DA JE BAŠ ON ON OTAC VIKTORA SAVIĆA: Trljaćete oči kada vidite O KOME SE RADI

Viktor Savić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac koji je poznat po ulogama Viktora u seriji „Košarkaši“, Relje u filmu „Šišanje“ i Milutina Ivkovića u filmovima „Montevideo, Bog te video!“ i „Montevideo, vidimo se!“. Rođen je 14. septembra 1983. godine u Beogradu. Najveći deo detinjstva je proveo na Banovom brdu gde je išao u vrtić i osnovnu školu „Josif Pančić“. Školovanje je nastavio u Četvrtoj gimnaziji koja se nalazi na Dedinju.

2002. godine je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na prijemnom ispitu je imitirao kriminalca Kristijana Golubovića. Studirao je sa Borkom Tomović, Janom Ilić, Katarinom Marković, itd. 2006. godine je diplomirao.godine je započeo snimanje serije „M(j)ešoviti brak“ u kome mu je dodeljena uloga fudbalera Bobana Čančara. Nakon ovog angažmana, glumac je počeo da dobija ozbiljne ponude.

Godine Viktor je tumačio jednu od glavnih uloga u seriji „Košarkaši“ koja govori o malom beogradskom košarkaškom klubu i njegovim igračima. Sarađivao je sa velikim glumcima kao što su Olivera Marković, Nebojša Glogovac, Velimir Bata Živojinović, Feđa Stojanović, itd. 2010. godine je glumio navijačkog vođu Relju u filmu „Šišanje“ koji je osvojio prvo mesto na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Zbog uloge se ošišao na ćelavo i trenirao je u teretani. Iako su, zbog finansijskih problema, na filmu radili četiri godine, Viktor i ostali glumci su rado dolazili na snimanje. Pošto su putem foruma neo-nacističkih sajtova dobijali pretnje, policija je obezbeđivala premijeru filma koja je održana u Centru Sava.

U avgustu 2011. godine Viktor je, na 46. festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, osvojio nagrade za najbolje odigrane epizodne uloge u filmovima „Šišanje“ i „Montevideo, Bog te video!“. 2014. godine je imao role u serijama „Folk“ i „Budva na pjenu od mora“. U filmu „Montevideo, vidimo se!“ ponovo je igrao Milutina Ivkovića koji je sa ostalim fudbalerima osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Urugvaju. Tom prilikom je sarađivao sa španskom glumicom Elenom Martinez i holivudskim glumcem Armandom Asanteom. Viktor i njegove kolege su otputovale u Los Anđeles gde je film premijerno prikazan.

Otac Viktora Savića je poznati bluzer Jovan Lole Savić koji je osnovao bend „Zona B“, a majka Ena se bavi keramikom. Zahvaljujući ocu je zavoleo rep i elektronsku muziku. Kada je bio četvrti razred osnovne škole, krenuo je na glumu u grupu kod Ružice Sokić i Bate Paskaljevića. Nakon godinu dana je prešao kod Mike Aleksića. Kao član njegove grupe, prošao je kasting i pojavio se u emisiji o računarima koja se prikazivala na RTS-

Add Comment