Žena oplodila SAMU SEBE i rodila zdravog sina: Sve je koštalo 3.500 dinara

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Veštačka oplodnja je medicinski postupak ubrizgavanja sperme u grlić materice ili šupljinu materice žene u cilju začeća putem in vivo oplodnje. Obično je izvode iskusni lekari i jer greške tokom postupka mogu dovesti do infekcije ili višestruke trudnoće.

Tako bi bar trebalo da bude, ali je jedna Britanka procenila da sve to može da obavi u “kućnoj radinosti” i kupila “uradi sam” komplet za veštačku oplodnju za 25 funti (oko 3.500 dinara).

Bejli Enis (24) je oduvek želela da postane majka, ali je veze nisu interesovale. Srećom po nju u američkim apotekama se pojavio instant pribor za dobijanje beba, pa se sama oplodila bez ikakve stručne pomoći. Na kraju je sve ispalo super jer je Bejli prošlog meseca rodila zdravog dečaka, teškog 2,32 kg.

To je poprilično izvanredno jer se stopa uspešne oplodnje, čak i u specijalizovanim klinikama u Velikoj Britaniji kreće od 5 do 30 procenata, prema portalu Parents.com. Verovali ili ne, zatrudnela je u prvom pokušaju u oktobru 2021. Što se tiče troškova, postupak veštačke oplodnje na ovim klinikama košta do 1.000 funti.

Samohrana majka je rekla da je konačnu donela odluku ubrzo nakon što je pronašla iskusnog i zdravog donora.

– Pronašla sam nekoga ko je imao čist zdravstveni karton i koji je ranije bio donator za dva gej para. Pronašla sam svog donora i preko WhatsApp-a smo se našli na kafi pre nego što smo se oboje složili da će on biti moj donor – rekla je ona za LadBible.

Bejli je rekla da je donator prišao i onda joj pomogao sa priborom.

– Doneo je svoju donaciju i onda mi pomogao da upotrebim komplet. Komplet sadrži sterilne čaše, špriceve, testove za ovulaciju i to je to – dodala je Bejli.

Add Comment