STRAVIČNO UPOZORENJE RUSIJE! Sprema se KATASTROFA, i to DANAS?!

U petak, 19. avgusta, Kijev planira napad “lažnom zastavom” na nuklearnu elektranu Zaporožje tokom posete generalnog sekretara UN Antonija Gutereša Ukrajini.

To je novinarima rekao portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

“Kijevski režim će 19. avgusta planirati provokaciju u nuklearki Zaporožje tokom posete generalnog sekretara UN Antonija Gutereša Ukrajini, pri čemu će Rusija biti optužena da je zbog toga izazvala katastrofu u ovoj elektrani” rekao je Konaševko, kako prenosi ruska novinska agencija Tass.

“U cilju pripreme za provokaciju, komanda operativne grupe Dnjipar do 19. avgusta postavlja punktove za praćenje radijacije u Zaporožju, kao i organizuje vežbu jedinica 108. brigade Teritorijalne odbrane, 44. artiljerijske brigade i vojnih jedinica stacioniranih. u Zaporožju da deluje u uslovima radiološke kontaminacije.područja” naglasio je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Artiljerijski udari.

Konašenkov tvrdi da jedinice 44. brigade Oružanih snaga Ukrajine planiraju artiljerijske udare na objekte nuklearke sa položaja u gradu Nikopolju. “Krivica za posledice biće pripisana ruskim oružanim snagama” ustvrdio je Konašenkov. On je dodao da se jedinice 704. puka radiološke, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Ukrajine spremaju za koncentraciju u blizini SI Zaporožja do 19. avgusta kako bi snimili posledice i demonstrirali navodnu sanaciju posledica udesa. Konašenkov je istakao da nema ruskog teškog naoružanja u blizini fabrike u Zaporožju ili na bilo kojoj susednoj teritoriji.

“Ruske trupe nemaju raspoređeno teško naoružanje ni u elektrani ni u okolnim područjima” naglasio je Konašenkov, ponovivši da je Kijev više puta širio glasine da su ruske trupe navodno zauzele elektranu i da granatiraju neprijatelja iz daljine. artiljerijskih sistema. “Oružane snage Ruske Federacije preduzimaju sve neophodne mere da garantuju bezbednost SI Zaporožja” rekao je na kraju Konašenkov.

Neočekivan slobodan dan za radnike.

S druge strane, i Ukrajinci su uvereni da se u petak u Zaporožju sprema neka vrsta provokacije, ali naravno sa ruske strane. ” Okupatori su radnicima rekli da sutra imaju slobodan dan. Ulaz u nuklearku biće zatvoren za sve zaposlene” saopštila je ukrajinska obaveštajna služba.

Add Comment