MALO KO ZNA DA JE BAŠ ONA MAJKA IVE ŠTRLJIĆ: Trljaćete OČI DVA PUTA, svi je DOBRO ZNATE

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Iva Štrljić je srpska glumica, voditeljka i spisateljica. Rođena je 7. oktobra 1977. godine u Beogradu. Detinjstvo je provela u Pozorištu na Terazijama i od malih nogu je želela da postane glumica. Tri puta je pokušala da položi prijemni ispit na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu, ali nije uspela. Glumu je upisala u Beogradu na Akademiji umetnosti BK. Bila je u klasi profesora Ivana Bekjareva za koga je rekla da je uvek podržavao svoje studente i bio u prvim redovima na njihovim predstavama.

U medijima su je nazvali „večita singl devojka“ što ona doživljava kao kompliment. Izjavila je da će se u javnosti pojaviti sa partnerom tek kada bude bila sigurna da je on taj. Teško se zaljubljuje, a kada joj se neko dopadne, ne libi se da to i pokaže.

Dok je studirala, Iva je dobijala uloge u studentskim filmovima. Prvu veću ulogu je imala u telenoveli „Jelena“ koja je emitovana 2004. godine. Bila je sekretarica Tatjana Pantić koja je potajno zaljubljena u glavnog junaka Vuka Despotovića koga je igrao Aljoša Vučković.

Usledile su epizodne uloge u brojnim ostvarenjima među kojima su serije: „Bela lađa 2“, „Moj rođak sa sela“, „Ranjeni orao“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Folk“, i „Lud, zbunjen, normalan“.

Uloga pevačice Cicke u seriji „Folk“ joj je donela nagradu na festivalu televizijskih serija Fedis.godine joj je dodeljena glavna uloga Katarine, najveće Njutnove ljubavi, u seriji „Iz života poznatih matematičara“. Iva je bila voditeljka emisije „Transforma“ i jutarnjeg programa „Dizanje“ koji se prikazivao na TV B92.godine počela da radi na Ženskoj TV gde vodi emisiju „Volim te“. Ugostila je mnoge poznate ličnosti među kojima su: Lidija Vukićević, Zoran Kesić, Rambo Amadeus, Dragan Vujić Vujke, itd.godine je napisala knjigu „Nemaš pojma koliko te volim“ koja se sastoji iz nekoliko ljubavnih priča.

U aprilu 2013. godine u prodaji se našao roman „Znam da misliš na mene“ koji govori o devojci Maši koja ponovo sreće bivšeg dečka Miloša koga nije prebolela. Izjavila je da će napisati nastavak ove priče čiji će naziv biti „Sad znaš koliko te volim“, ali to se još uvek nije dogodilo.godine je izašla zbirka priča „Voleti u Beogradu“ čiji su junaci ljudi koji se menjaju zbog ljubavi.

Iva potiče iz umetničke porodice. Njena majka Slavica je solistkinja baleta, a otac Milan Štrljić je glumac koji je ostvario više od 60 filmskih uloga. Ima rođenog brata Luku koji je deset godina mlađi od nje i dvadeset godina mlađeg polubrata.

Add Comment