USRED INTIMNOG ODNOSA OSETILA DA JE NEŠTO “PUKLO” UNUTRA: Mislila da je doživela 0RGAZAM, a zapravo…

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Žena je umalo umrla nakon što je osetila „pucanje“ u grudima tokom s*ksa. Ova 45-godišnjakinja Amerikanka je lekarima rekla da je upravo dostigla vrhunac kada joj je oštar bol prošao kroz telo, prenosi Metro izveštaj iz medicinskog zbornika radova American Journal of Case Reports.

Ona i njen muž požurili su iz svog doma u Hetisburgu, u državi Misisipi, do najbliže bolnice. Doktorima su rekli da su ženine noge bile pritisnute na grudi i da je tokom 0rgazma osetila „pucanje” praćeno intenzivnom toplotom u leđima. Takođe je prijavila da joj je muka i da ima kratak dah. Na pitanje kako bi ocenila intenzitet bola, žena u agoniji je dala ocenu 10/10.

Kasnije je otkriveno da je iskusila oblik akutnog aortnog sindroma (AAS), zdravstveno stanje opasno po život. Lekari su otkrili curenje u njenoj aorti, velikoj arteriji koja nosi krv kroz telo, čiji je prečnik bio više od 2,5 cm.

Njen slučaj, i drugi takve vrste, zahtevaju hitan tretman kako bi se izbegla smrt ili značajne komplikacije. AAS ima visoku stopu mortaliteta, koja je opisana kao povećanje od 1% za svakih sat vremena koje prođu bez intervencije lekara, a do 22% slučajeva ne biva dijagnostikovano pre smrti.

Okolnosti oko ženine dijagnoze, posebno činjenice da je do nje doveo s*ks, naučnici su detaljnije istražili u novom naučnom radu. Istraživači su priznali da to nisu bile okolnosti pod kojima se obično ispoljava ovaj sindrom.

– Naš slučaj je neobičan po tome što je naša pacijentkinja bila žena, koja predstavlja manji deo slučajeva AAS-a, a imala je sporazumni s*ksualni odnos sa svojim mužem. Međutim, imala je osnovne faktore rizika za AAS, uključujući nelečenu, nekontrolisanu hipertenziju i istoriju zloupotrebe duvana – navodi se u radu.

Primećeno je da je žena bila pušač i da je pušila oko šest ili sedam cigareta dnevno. AAS je češći među muškarcima, koji su u nekoliko slučajeva prijavili bol tokom s*ksualnog odnosa ili maturbacije. Naučnici kažu da je taj problem jako redak, ali da je zabeležen u medicinskoj literaturi.

Njihov rad takođe pominje srčani udar tokom s*ksa situacija i kako određene situacije, kao što varanje partnera, mogu povećati rizik.

Add Comment