ISPLIVALA SLIKA VOJISLAVA ŠEŠELJA IZ MLADOSTI: Protrljaćete oči DVA PUTA (FOTO)

Vojislav Šešelj je srpski političar. Rođen je 11. oktobra 1954. godine u Sarajevu. Prva Šešeljeva supruga je bila Vesna Tunić. Sa njom ima sina Nikolu koji se rodio kad je on bio u zatvoru. Nakon razvoda, Šešelj je bio u vezi sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi koja je tada imala 19 godina. Iako je bila mlada i neiskusna, imali su mnogo tema za razgovor i Vojislava je privukao njen intelekt. Dolazila je kod njega kući, upoznala je njegovu majku i razgovarali su o braku. Pošto Vendi nije želela da bude njegova senka, raskinuli su i on je ubrzo oženio Jadranku.

Prve godine su dobili sina Aleksandra, 1996. godine Mihaila i 1998. godine Vladimira. Vojislav ima dva unuka, Nikoline sinove Vojislava i Ljubomira, koje je krstio Tomislav Nikolić.

DRUFR godine Nikola je postao glavi urednik sajta Srpske radikalne stranke i sajta o svom ocu. Haški tribunal mu je pretio zatvotom i novčanom kaznom ako sa sajta ne skine knjige: „Afera Hrtkovci i ustaška kurva Nataša Kandić“ i „Glupson iz Manitobe Brus Mek Farlen“.

U septembru 2015. godine, Šešelj je ušao na Farmu na kojoj se zadržao samo dva sata. Ponudili su mu da ostane i da se bori za glavnu nagradu, ali on je to odbio. Kristijan Golubović mu je priznao da je trebalo da ga ubije snajperom. Vojislav je nakon osnovne škole upisao gimnaziju. Kada je imao 17 godina, učlanio se u Savez komunista Jugoslavije, ali je ubrzo napustio ovu političku stranku.

Pravni fakultet je završio za samo dve godine i osam meseci. 1977. godine je magistrirao na temu „Marksistički koncept naoružanog naroda“. 1979. godine je odbranio doktorsku disertaciju na temu „Politička suština militarizma i fašizma“ i sa 25 godina je postao najmlađi doktor nauka u SFRJ. Od 1981. do 1984. godine je bio asistent profesora na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Zbog brojnih protesta i peticija, Vrhovni sud SFRJ mu je smanjio kaznu na 2 godine. Vojislav je štrajkovao glađu i šest meseci je proveo u samici, ali nakon 22 meseca je oslobođen.

Ubrzo se sa porodicom preselio u Beograd. Učlanio se u Udruženje književnika Srbije i počeo je da piše i objavljuje knjige. Srpski književnik i političar Vuk Drašković mu je postao kum i prijatelj, ali kasnije su se udaljili.

Prve godine Vojislav je održao veliki broj predavanja Srbima u dijaspori, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. 1990. godine ga je Momčilo Đujić proizveo u čin srpskog četničkog vojvode, ali osam godina kasnije mu je oduzeo ovu titulu. Vojislav se prvo zakleo da će služiti kralju i otadžbini, a onda je za sebe rekao da je republikanac. Evo kako je Vojislav Šešelj izgledao u mladosti.

Add Comment