EVO ŠTA SE DEŠAVA SA MIKIJEM MANOJLOVIĆEM: Svi su u šoku!

Porodica, odevena u unikatne džempere, spremna je za božićni ručak. Čeka se samo stric iz Nemačke. I dolazi, sa sve „mercedesom“, i konačno mogu da počnu praznični obed. Ali, odjednom počinje da zvoni pametni telefon. Zblanuti, shvataju da nisu osamdesete, niti Božić.

Svuda su super reakcije ljudi, a koliko vidimo po kritikama u našem medijima, čini nam se da se skoro nije desilo da se o jednom hrvatskom filmu toliko pisalo, pride pozitivno. Kao da čekamo da se probudimo iz sna. U stvari kao da čekamo da neko kaže: “Ovo je skrivena kamera”, ističe za Nova.rs rediteljsko-scenaristički tandem koji stoji iza novog, regionalnog filmskog hita “Stric”.

Ovo je siže novog regionalnog filmskog hita, ostvarenja „Stric“, hrvatsko-srpske koprodukcije, uznemirujućem naslovu koji, kako ocenjuju kritičari, balansira na ivici groteske i trilera.

Reditelji priznaju da pre nego što su počeli rad na filmu imali su tremu zbog Manojlovića.

Stalno nam je prolazilo kroz glavu: “Jao, pa sutra moramo da režiramo Mikiju Manojloviću i da mu dajemo uputstva”. Ali, imamo možda nekakvu bahatost, koja nam ne dozvoljava da se prema njemu ponašamo drugačije nego prema ostalim glumcima na setu. I Miki je bio super, otvoren, velikodušan, pun poverenja. I nama je stalno bilo na pameti da ne izdamo Mikijevo poverenje, ali ni Rokovo, Ivanino, Goranovo, da ih ne razočaramo. Jer, tražili smo od njih specifičnu glumu, pomalo pomaknutu, stilizovanu, i trebalo je svi oni da nam veruju da to neće da ispadne loše, da će funkcionisati, i nadamo se da smo to poverenje opravdali – kaže David, dok Andrej dodaje da je svemu tome pomoglo što su svi oni prijatelji i komšije.

Mi svi živimo na udaljenosti od sto metara. Osim Mikija (smeh). Možda to zvuči kao kliše, ali svi smo mi jedna velika porodica. I svi skupa radimo tako već petnaestak godina, a Miki se uklopio u sve to kao da je oduvek tu s nama. Kao da se preselio sto metara od nas!

Pred autorskom ekipom “Strica” je još nekoliko letnjih festivala, među kojima su i oni u inostranstvu, dok za kraj poručuju da će u decembru biti premijera u bioskopima u čitavom regionu.

Add Comment