SIRENE ZA VAZDUŠNU OPASNOST U SEVERNOJ MITROVICI! Stanje NIJE dobro! Evo šta se DEŠAVA!

Oko 18 časova, lokalni Srbi blokirali su put, na oko 500 metara od objekta PS, prema Leposaviću tzv. Pogranične policije za Leposavić.

Na Rudaru ima oko 100 Srba, dok se, prema saznanjima “Novosti” u Bošnjačkoj mahali okupio veći broj Albanaca.

Građani su počeli da se okupljaju u centru Severne Mitrovice u kojoj se od 17. 40 časova čuju sirene za uzbunu, a prema nezvaničnim informacijama, narod će krenuti ka mestu Rudar kod Zvečana gde će postaviti barikade, javlja Kosovo online.

Građani se okupljaju, nezadovoljni uvođenjem mera reciprociteta, čija bi primena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

Građanima sa dokumentima Srbije će biti uručen ulazno-izlazni dokument, a sutra počinje i preregistracija vozila sa tablicama Republike Srbije na kosovske.

Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča – potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira policije tzv. Kosova za region Sever Besim Hoti. Nešto pre 18 časova u Kosovskoj Mitrovici su aktivirane sirene za uzbunu.

U mestu Rudare, opština Zvečan, kod “Krsta” izvršena je blokada puta sa nekoliko kamiona koje su postavili lokalni Srbi.

Albanci sa KiM su već počeli da prete Srbiji i predsedniku naše zemlje Aleksandru Vučiću.

Visar Kelmendi objavio je na Tviteru da će Aleksandar Vučić i Srbija proći kao Irak i Sadam Husein.

U Raški je održan sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.

Sastanku u Domu Kulture „Gradac“, koji počeo je u 16 časova, prisustvovali su predstavnici Srpske liste, privremenih opštinskih organa, načelnici okruga, direktori javnih ustanova kao i preduzeća sa Kosova i Metohije.

Sastanak je održan povodom poslednjeg poteza Prištine da od 1. avgusta počne primena odluke da se građanima koji imaju dokumenta Republike Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde kao zamena za dokumenta.

Vidljivo je kretanje i vozila hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama.

Prema nezvaničnim informacijama, pripremaju se barikade kod krsta u mestu Rudare, na regionalnom putu Priština-Leposavić, nedaleko od Zvečana.

Kako je najavila privremena vlada u Prištini, od ponoći će svima koji dođu na prelaze sa ličnom kartom Republike Srbije biti uručen ulazno-izlazni dokument, a počinje i preregistracija vozila sa srpskim tablicama na kosovske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je upozorio da Srbija neće dozvoliti novi pogrom nad našim narodom na KiM:

  • Ako neko misli da je moguće da ponovi 17. mart 2004. ili da je moguće da ponove nešto što se događalo našem narodu na drugim delovima teritorije bivše Jugoslavije i tako posao jednom zauvek završe i da Srba neće biti – to se neće dogoditi. Sve što želimo je samo mir.

Vučić je prethodno upozorio da haos na KiM kreće večeras u ponoć i da su na administrativnim prelazima već raspoređene dve specijalne jedinice.

  • Poslali su na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak dve jedinice sa 21 tonom goriva sa željom da zaustave sve koji imaju srpske lične karte. Sve bi to trebalo da krene večeras u ponoć uz istovremeno ubeđivanje Srba da odustanu od KM tablica – naveo je Vučić.

Predsednik je naglasio da situacija nikad nije bila kompleksnija nego sad i da je mnogo ozbiljnije nego ikada.

Add Comment