UPRAVO ISCURILE KOLINDINE FOTKE SA MORA: Gledajte samo šta je ISPLIVALO u JAVNOST, šta KAŽETE NA OVO?! (FOTO)

Kolinda Grabar Kitarović je hrvatska političarka, diplomata i četvrta predsednica Republike Hrvatske (2015—2020). Od 2005. do 2008. bila je na dužnostima ministra spoljnih poslova i evropskih integracija, da bi od 2008. do 2011. bila na poziciji ambasadora Hrvatske u SAD, a od 2011. do 2015. je bila pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju.

Na izborima 11. januara 2015. izabrana je za predsednicu Republike Hrvatske, pobedivši u drugom krugu Ivu Josipovića.

Rođena je u Rijeci u tadašnjoj SFR Jugoslaviji. Zahvaljujući programu razmene učenika, deo detinjstva i mladosti provela je u SAD gde je i maturirala u srednjoj školi u Los Alamosu u saveznoj državi Novi Meksiko.Od 2000. je magistar nauka nakon postdiplomskih studija iz oblasti međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Zagrebu (teza o američko-sovjetskim odnosima u vreme Reganove administracije i završetku Hladnog rata).

Profesionalnu karijeru započela je u Ministarstvu nauke i tehnologije, da bi se 1993. zaposlila u Ministarstvu spoljnih poslova, gde je prvo radila kao savetnica u kabinetu zamenika ministra, a potom kao načelnica sektora za Severnu Ameriku. Godine 1997, odlazi u ambasadu RH u Kanadi, prvo kao diplomatski savetnik, a zatim kao ministar savetnik.

Na parlamentarnim izborima 2003. izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom Saboru. Dana 23. decembra 2003. imenovana je za ministarku za evropske integracije. Dana 18. januara 2005. postaje šef pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji.

Na njenom instagram profilu su se pojavile njene najnovije slike sa mora.

Evo kako to izgleda.

Add Comment