MI ĆEMO SAMO ČEKATI ZIMU, A TO SAVETUJEMO I INICIJATORIMA SANKCIJA: Putin Š0KIRAO odgovorom ČELNICIMA EU!

Dok inicijatori sankcija čekaju njihov efekat, mogu samo da sačeajui početak hladnog vremena, kaže Andrej Klišas, šef ustavnog odbora Saveta Federacije.

Borelj savetuje da se sačeka efekat sankcija Rusiji, pa neka sačekaju, a mi ćemo samo da sačekamo zimu“, napisao je senator na svom Telegram kanalu.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je na svom blogu da zemlje Evrope budu strpljive kako bi sačekale efekat sankcija Rusiji.

Nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Neke zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, mnogi brendovi su napustili Rusiju. Evropska unija je već usvojila šest paketa sankcija, uključujući, između ostalog, embargo na ugalj i naftu. Sve se to već pretvorilo u probleme samog Zapada, izazivajući nagli porast inflacije i cena hrane i benzina.

Kremlj je sankcije nazvao ekonomskim ratom kao nijedan drugi. Kako je istakao predsednik Vladimir Putin, obuzdavanje i slabljenje Rusije je dugoročna strategija za Zapad, a sankcije su zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Add Comment