ZA 3 DANA OVO ĆE SE DESITI SA KURSOM EVRA: Upravo se oglasila Narodna banka Srbije

Zvanični srednji kurs biće u ponedeljak, 18. jula 117,3782 dinara za evro, što će biti najveća vrednost dinara preme evropskoj valuti od početka godine, objavila je Narodna banka Srbije.

Danas i za vikend je zvanični srednji kurs 117,3822 dinar za evro.

Dinar će sutra prema evru vredeti jednako kao pre mesec dana, a 0,2 odsto više nego na početku ove godine i nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara.

Evro je juče popodne, po našem vremenu, pao na nivo ispod jednog dolara, jer je zabrinutost zbog energetske krize i političkih previranja u Italiji oborila tražnju za jedinstvenom valutom.

Istovremeno, američka valuta je 14. jula ojačala, podstaknuta očekivanjima agresivnog povećanja kamatne stope FED-a. U međuvremenu, dolar je skliznuo tokom noći i jutros se kreće neznatno ispod 20-godišnjeg maksimuma na azijskom trgovanju, nakon što su dvojica kreatora politike Federalnih rezervi izjavila da preferiraju manje povećanje kamate od 100 baznih poena na koje se klade investitori.

To je ujedno dalo “vetar u leđa” evru, koji se blago oporavio. Evro se danas trguje na nivou od 1,00245 dolara, dok se juče trgovao na nivou od 0,99520 dolara.

Add Comment