OTKRIVENA PORAŽAVAJUĆA ISTINA O IGORU JURIĆU! Uradio je to bez IMALO GRIŽE SAVESTI

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Igor Jurić (Subotica, 20. novembar 1973) srpski je pravnik, bivši fudbaler i fudbalski trener, društveni aktivista i osnivač Fondacije „Tijana Jurić”.

Rođen je u 1973. godine u Subotici. Studirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a paralelno sa tim igrao fudbal u FK Spartak iz Subotice, kao i nekim manjim klubovima. Kasnije je tu radio kao fudbalski trener. Trenersku karijeru je nastavio u Cirihu i Briselu.

Nakon nestanka njegove kćerke Tijane Jurić 26. jula 2014. godine u Bajmoku, vratio se u zemlju. Posle potrage koja je trajala 12 dana, njeno beživotno telo je pronađeno u naselju Čonoplja kod Sombora. Za njeno ubistvo je osuđen mesar Dragan Đurić (34) iz Surčina, na 40 godina zatvora.

Dana 2. juna 2015. godine, osnovao je neprofitnu Fondaciju „Tijana Jurić” koja se bavi aktivizmom u oblasti zaštite bezbednosti dece u Srbiji. Fondacija je doprinela promeni Zakona o policiji 2015. godine. U organizaciji fondacije, Jurić je organizovao preko 400 radionica, predavanja i tribina.

Prošao je specijalističke obuke u Belgiji, Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Osijeku, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Prilikom usvajanja izmena Krivičnog zakonika 2019. godine, kada je uvedena kazna doživotnog zatvora, Jurić je bio gost na galeriji u plenarnoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije, budući da je bio inicijator ovakvog rešenja.

Govori francuski jezik.

Otac svirepo ubijene Tijane Jurić, Igor, 2011. osuđen je zbog krađe 30 tona goriva, kako je pisao hrvatski nedeljnik “Ekspres”.

O tome se oglasio i sam Igor.

“Obaveštavam javnost ovom prilikom o sledećem: da, tačno je da sam 2008. zbog besparice odlučio da uradim nečasnu stvar, zbog teške finansijske situacije i ja sam krađu odmah priznao i u presudi i piše razlog zbog kog sam to bio uradio. Razlog ne želim da spominjem, da nijedan pojedinac koji ovo čita ne pomisli da želim da koristim taj razlog kao pravdanje. Ne želim ni da se pravdam. Ja sam sedam meseci nosio nanogicu u svom domu da odslužim kaznu zbog svoje nečasti”, završio je.

Add Comment