Š0KANTNO SAZNANJE! Da li znate koliko GODINA ima DIJANA HRKALOVIĆ?

Dijana Hrkalović je srpska političarka i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Vlade Srbije.

Politikom je počela da se bavi još kao studentkinja. Na izborima 2008. godine bila je kandidat za poslanika u Skupštini Srbije na listi Pokret snaga Srbije – Bogoljub Karić, ali nije uspela da osvoji mandat. Četiri godine kasnije postala je odbornica u Skupštini grada Beograda i to kao kandidatkinja liste Srpske napredne stranke (SNS). Do aprila 2014. godine radila je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a potom je po Sporazumu o preuzimanju državnog službenika prešla u Ministarstvo unutrašnjih poslova i stekla zvanje policijskog inspektora.

Već u julu 2015. godine postala je sekretar Uprave kriminalističke policije (UKP), a dve godine kasnije državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tu poziciju napustila je 30. maja 2019. godine. U žižu javnosti dospela je početkom 2021. godine kada su je tabloidi optužili da je prisluškujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu pokušala da izazove tzv. tihi državni udar.

Hrkalovićeva je 15. oktobra 2021. godine pozvana na saslušanje u Sektor za unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podatak koji nije svima poznat je taj da je rođena 18. jula 1987. i ima 34 godine.

Add Comment