ZELENSKI SE UPRAVO DIREKTNO OBRATIO ALBANCIMA: Dosta toga je IMAO DA KAŽE!

Ukrajinski predesednik Volodimir Zelenski apelovao je u današnjem obraćanju parlamentu Albanije putem video veze da ova zemlja zatvori luke za ruske brodove i ograniči dolaske ruskih turista.

Zelenski je dodao da ruske banke treba odvojiti od globalnog finansijskog sistema, a u međuvremenu, zatvoriti luke za ruske brodove i ograničiti broj ruskih turista, prenosi Euronjuz Albanija.

Ukrajinski predsednik je naveo da se u Evropskoj uniji raspravlja o šestom paketu sankcija i da obim trgovine sa Rusijom mora biti smanjen, „koliko god to bilo teško“, te da Ujedinjene nacije treba da prekinu saradnju sa ovom zemljom.

On je u današnjem obraćanju parlamentu Albanije naveo da je ukrajinska vojska u zonama koje su napustili ruski vojnici pronašla masakrirana tela.

Dodao je i da “Rusi ne dozvoljavaju da se dostave hrana i lekovi u zone oružanog sukoba i da čak, ubijaju decu“, prenosi Albanian dejli njuz.

Govoreći o situaciji u Marijupolju, ukrajinski predsednik je naveo da je to potpuno uništen grad u kom postoje samo „destrukcija, ubistva i totalna pljačka“ i da su u njemu uništeni mnogi verski objekti.

Zelenski je zahvalio Albaniji na podršci koju ova zemlja pruža Ukrajini, navodi Albanian dejli njuz.

Loading...

Add Comment