PUTIN ĆE PROGLASITI RAT Panika na CNN: Počeće opšta mobilizacija, a onda postoje samo dve opcije

Prema američkim i evropskim zvaničnicima, to će omogućiti da se objavi mobilizacija za slanje vojske u osvajanje istočne i južne Ukrajine.

Druge opcije za 9. maj uključuju aneksiju LNR i DNR, pokretanje napada na Odesu na jugu ili proglašenje pune kontrole nad Mariupoljom, piše CNN.

Ruski predsednik Vladimir Putin i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas telefonom o pripremama za predstojeći sastanak lidera Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), saopšteno je iz Kremlja, prenosi TASS.

Razgovarano je o nekim aspektima saradnje u okviru integracionih asocijacija na evroazijskom prostoru, uključujući pripreme za predstojeći sastanak lidera ODKB – navodi se u saopštenju.

Prema Kremlju, Putin i Lukašenko su razmotrili i trenutnu situaciju u okolnostima kada Rusija nastavlja da sprovodi “specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini”.

Moskva će tokom ovog meseca biti domaćin jubilarnog samita ODKB, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je datum sastanka već određen, ali da će biti objavljen naknadno, navodi TASS.

Add Comment