ISPLIVALA PRAVA ISTINA O KONSTRAKTINIM GODINIMA: Malo ko je znao, ostaćete PATOSIRANI NAKON SAZNANJA!

Konstrakta je pseudonim koji je izazvao veliko interesovanje publike koja je pratila takmičenje za pesmu Evrovizije 2022. U pitanju ne izuzetno talentovana pevačica koja je davnih dana osmislila svoje autentično umetničko ime – Konstrakta.

Pored toga, njen nastup na ovogodišnjoj Beoviziji nikoga nije ostavio ravnodušnim jer je u pitanju bio nesvakidašnji nastup i kako mnogi kažu, zaista umetnički. Konstrakta, čije je pravo ime Ana Đurić, je umetnica koja se bavi pisanjem tekstova, kompozitor je i pevačica.

Konstrakta rođena je 12. Oktobra 1978. godine u Beogradu, a javnosti je postala poznata kao članica poznate grupe „Zemlja gruva“. Ono što malo ko zna, jeste da je u muzičke vode uplovila kao deo grupe Mistakemistake.

Nakon što je muzičku karijeru nastavila u grupi Zemlja gruva, oni su se zajedno pojavili na Beoviziji 2008. godine sa pesmom „ Čudesni svetovi“. Nakon ovog učešća, i naredne godine su se ponovo pojavili na Beoviziji, gde je javnost definitivno znala za ovaj sjajni alternativni bend.

Pored velikog broja uspešnih pesama sa ovom grupom, posebno se izdvojio singl „Najlepše želje“ koji im je doneo brojne nagrade i priznanja, uključujući „Oskar popularnosti“ u kategoriji „Novi zvuk“.

Godine Konstrakta je rešila da krene u solo karijeru i njena prva pesma zove se „Žvake“ sa kojom je pokupila broje pozitivne komentare kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Od tada objavila je nekoliko singlova koji su veoma slušani, ali najveći pomak u njenoj solo karijeri definitivno jeste njeno učešće na Beoviziji 2022. godine sa pesmom Konstrakta – In corpore sano.

Ovom pesmom otvorila je mnogo tema i izazvala pozitivne i negativne komentare, ali ono što je sigurno, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Pesma, kao i scenski nastup definitivno su za svaku pohvalu.

Add Comment