POJAVILA SE NECENZURISANA FOTOGRAFIJA MATEJA PERIŠA! Posle skoro 4 meseca, jasno je sve!

Matej Periš (28) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu gde je došao sa svojih šest prijatelja kako bi dočekali novu godinu.

Ekipa od sedam mladića iz Splita prvo je automobilima otišla u Zagreb, a zatim su tamo iznajmili kombi s kojim su krenuli 30. decembra u Beograd gde su iznajmili apartman. Šestorica njegovih prijatelja dala su svoj iskaz u beogradskoj policiji. Nakon toga su poligrafski testirani i prošli su poligraf. Kako se inspektorima nije učinilo ništa sumnjivo pušteni su iz policije. Dan posle dolaska oca nestalog Splićanina Nenada Periša u Beograd, šestorica prijatelja su krenuli za Zagreb.

Nakon toga, hrvatska policija izvršila je detaljno ispitivanje svih mladića.

Podsetimo, Matej Periš oko 1.40 izlazi iz kluba, što niko od njegovih prijatelja nije primeto. Da ga nema, njegovi prijatelji su primetili tek oko 2.30, bar tako su rekli policiji. Oni će tu ostati do zatvaranja lokala, čekajući da se Matej vrati, ali nisu to dočekali. Možda su mislili da je s nekim otišao na zabavu u neki drugi objekat, ili da se vratio u apartman. Ipak, u oba slučaja uzeo bi jaknu iz garderobe, a pre bi im se verovatno javio.

Otišli su u apartmane i legli na spavanje, nadajući se da će se Matej pojaviti tokom popodnevnih sati, ali on nije došao, a nije se pojavio ni do podneva, kada su se budili. Mobilni mu je bio isključen još od 23 sata, pa je nemoguće bilo s njime uspostaviti bilo kakav kontakt.

Oni su, prema zvaničnim informacijama, već u 10 ujutru su bili u policiji i prijavili nestanak. Tada im je rečeno da se raspitaju u bolnicama. Kada su to isproveravali, vratili se u 18 časova u stanicu i rekli da njega nema. Onda je policija počela potragu.

Javnosti je već poznato da su među ekipom bila dva brata koja su već imenom i prezimenom govorila za medije. Navodno je reč o sinovima viđenijeg splitskog preduzetnika. Jedan od njih studirao je na zagrebačkom PMF-u. Osim njih i Mateja, u kombiju su bila još četvorica mladića između 25 i 29 godina.

Mladić koji sedi u poslednjem redu skroz desno završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i njegovi poznanici su za hrvatski Večernji list rekli da je iz uredne i ugledne porodice, a otac mu je vlasnik dobrostojeće građevinske i projektantske kompanije. On je Periša poznavao iz gimnazije Vladimir Nazor gde su zajedno išli u školu.

Kako je Večernji.hr ranije pisao, mladić se nije intenzivno družio s ekipom koja je krenula za Beograd već sporadično. Momak do njega završio je srednju Tehničku saobraćajnu školu, te se profesionalno bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za nemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao radnik na splitskoj železnici i još igra rukomet u jednom klubu niže lige.

Mladić koji je bio za volanom na putu za Beograd pohađao je splitsku matematičku gimnaziju, ali nema saznanja da li je obrazovanje nastavio. Prema nezvaničnim informacijaama, u kombiju u drugom redu s leve strane bio i Matejev prijatelj o kojem se zna da je profesionalno igrao mali fudbal.

Podsetimo, Nenad Periš, otac nestalog Mateja, uključio se u jutarnji program na TV Prva gde je govorio o nestanku svog sina.

“Novih informacija nema, ja sam u kontaktu sa srpskom policijom svaki dan i oni me obaveštavaju za nova saznanja, ali ta saznanja nisu dovela do novih informacija koje bi pomogle u potrazi za Matejem. Želje da je živ su uvek prisutne, ja očekujem da se Matej pojavi, jer ništa nije sagledano do kraja i ne postoji činjenica da je Matej zavrsio u reci sa sigurnošću. Mi očekujemo i nadamo se da se Matej pojavi i uopšte nije važno šta se dogodilo, samo da se pojavi. Sva razmišljanja su otvorena i Bog će da ti da se nešto na kraju ipak sazna i da se ova agonija završi. Nema druge nego verovati i nadati se i to je ono što mene vodi kroz život i šta god da se dogodi ja ću znati da je Matej na pravom mestu”, rekao je Nenad Periš pa dodao:

Više puta sam prošao celu priču, i uklapao u nju i prijatelje i policiju i moja neka razmišljanja, i stvarno je to jedna velika enigma. Matej nije nestao, on je otišao. Moje mišljenje je da je Matej znao gde ide i da ako se nešto dogodilo da je to bilo neočekivano za njega. Sve su opcije otvorene i ja se nadam najboljem. Znam da ako bi se pronašao, da bi i u Hrvatskoj i Srbiji bilo veliko slavlje”, rekao je Nenad i poželeo je srećan Uskrs svima u Srbiji sa suzama u očima.

Podsetio je i na momenat u Beogradu kad je dobio čokoladicu od starijeg gospodina šetajući na Savskom keju i da mu je to mnogo značilo i da će taj trenutak pamtiti do kraja života, kao i to da je veliku podršku dobio od ljudi i kad se vratio u Split.

“Ja sam morao proći ponovo celu priču kad sam došao u Split i to mi je bilo jako bolno. Tu sam se vratio zbog porodice i morao sam da nastavim da živim realan život. Bolno je, ali to je život. Matej je uvek sa mnom, možda neće biti kao nekad, ali srešćemo se negde”, rekao je Periš.

On je ponovio voditeljki da se nada da će se Matej vratiti živ i zdrav, ali je zamolio da ga ne pita “sa kojim postotkom nade” veruje u to.

Add Comment