Putin ima veliki problem? Objavljen snimak

U retkom zajedničkom pojavljivanju uživo, šef Kremlja snimljen je kako razgovara se ministrom odbrane Sergejem Šojguom, i govori mu da su njegove invazione snage “konačno oslobodile” ukrajinski lučki grad Marijupolj.

Međutim, način na koji Putin sedi pokrenuo je dodatna pitanja u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem, za koje neki posmatrači tvrde da se naglo pogoršalo od početka rata 24. februara.

Ruski predsednik je tokom sastanka bio pogrbljen u stolici i odbio je da pusti ugao stola, koji je držao desnom rukom.

Šojgu, za koga su neki sugerisali da je stajao sa strane zbog lošeg zdravlja ili nesuglasica oko rata u Ukrajini, pročitao je svoje kratko obraćanje Putinu sa lista papira.

Anders Aslund, švedski ekonomista i bivši savetnik za Rusiju i Ukrajinu, rekao je da video-snimci sastanka pokazuju da su oba Rusa “depresivna i naizgled lošeg zdravlja”.

“Šojgu mora da pročita svoje komentare Putinu i nerazgovetan je, što sugeriše da su glasine o njegovom srčanom udaru verovatne. Loše sedi. Loše se drži”, kaže Aslund.

Nakon odluke da izvrši invaziju na Ukrajinu, spekulacije o Putinovom zdravlju su porasle.

Pojedini sugerišu da su mu lice i vrat izrazito naduti, pa se spekuliše da se možda podvrgava lečenju steroidima, a bilo je i izveštaja da su ga lekari za rak posetili najmanje 35 puta.

Drugi su Putinov lošiji izgled pripisali njegovim vojnim neuspesima u Ukrajini, pošto nije uspeo da zauzme glavni grad Kijev u roku od nekoliko dana, kako je predviđeno.

Add Comment