PUTINU SE OVO NEĆE SVIDETI Poljska donela važnu odluku

Poljski predsednik Andžej Duda potpisao je ukaz o potpunom embargu na uvoz uglja iz Rusije.

Predsednik je potpisao Zakon o posebnim merama u cilju zaštite nacionalne bezbednosti, dokument povezan sa događajima u Ukrajini, navodi se u saopštenju iz njegove kancelarije.

Dokumentom je predviđena i mogućnost zamrzavanja imovine pravnih i fizičkih lica koja podržavaju, kako se navodi, „agresiju Rusije protiv Ukrajine“, prenose poljski mediji.Zakon su prethodno usvojila oba doma poljskog parlamenta.

Ruska ambasada u Varšavi uputila je protestnu notu poljskom Ministarstvu spoljnih poslova nakon zaplene ruske diplomatske imovine u poljskoj prestonici, izjavio je danas ambasador Sergej Andrejev.

Odmah smo uputili protestnu notu poljskom Ministarstvu spoljnih poslova da bi smo objasnili da su zemlju na kojoj se nalazi imovina dodelile poljske vlasti na osnovu sporazuma još iz 1970-ih. Poljska strana nije raskinula ovaj sporazum i nastavlja da bude stranka u tome.

Dakle, ovaj sporazum je i dalje obavezujući za njih. Zgrade i infrastrukturu na ovoj parceli gradila je sovjetska strana u diplomatske svrhe. Dakle, to je rusko diplomatsko vlasništvo,” poručio je Andrejev novinarima, prenosi agencija TASS.

Add Comment