Putin izdao NAREĐENJE: Tiče se Ukrajine i može da PROMENI SVE

Rusija je povukla svoje trupe iz Kijevske oblasti po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina, kao gest dobre volje u pregovorima s ukrajinskom stranom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Kako bismo stvorili povoljne uslove za pregovore, želeli smo da učinimo gest dobre volje. Možemo da donesemo ozbiljne odluke tokom pregovora, tako da je predsednik Putin naredio našim trupama da napuste oblast, Kijevsku – rekao je Peskov u intervjuu za francuski TV kanal LCI.

On je naglasio da Moskva želi da okonča vojnu operaciju u Ukrajini pregovorima i zainteresovana je za pristanak ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na iznete uslove.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da su se članice NATO-a saglasile da ojačaju podršku i da obezbede širok spektar oružja Ukrajini. Stoltenberg je nakom sastanka ministara spoljnih poslova NATO rekao da su se saglasili da učine više kako bi pomogli partnerima da se brane, uključujući i Gruziju i Bosnu i Hercegovinu, preneo je Rojters.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da je bio “veoma konkretan” u svojim zahtevima danas na sastanku NATO i da je “oprezno optimističan” u pogledu ishoda razgovora koje je vodio u Briselu.

Add Comment