JASNO JE ZAŠTO JE PORODICU ČUVALA U ČETIRI ZIDA: Mira Adanja Polak ima OZBILJNO POREKLO, a ovo su joj BRAT i SESTRA

Mira Adanja-Polak ove godine proslaviće jubilarni osamdeseti rođendan. To je, naravno, neće sprečiti da nastavi da radi, putuje, donosi ekskluzivne priče iz svih krajeva sveta. U dugoj i bogatoj karijeri intervjuisala je na stotine ličnosti, „zavirila“ u najskrivenije kutke njihovog života, ali privatnost nikada nije delila sa širokim auditorijumom.

Rođena je u jevrejskoj porodici Adanja. Otac Solomon bio je hirurg‒urolog, pukovnik JNA i profesor na Vojnomedicinskoj akademiji, dok je majka Katarina bila istoričar umetnosti.

Detinjstvo sam provela u Bulevaru JNA broj 2, sa sestrom Gordanom i bratom Đorđem i najvažnije od svega bilo je to što smo imali dvorište ‒ opisala je legendarna novinarka svoje odrastanje.

‒ Moji roditelji uvek su imali vremena za svoju decu. Bili su strogi ako to podrazumeva da se tačno zna kad je ručak, kad se ide u krevet, do kog doba uveče devojka iz dobre kuće može da ostane na zabavi. Patrijarhalno sam vaspitavana čemu sam stalno pružala otpor. Gordana i Đorđe i dan-danas imaju običaj da kažu kako njih niko nije vaspitavao, već su samo gledali „kako tata i mama vaspitavaju Miru“ ‒ ispričala je jednom prilikom.

Đorđe Adanja danas živi i radi u Torontu. Specijalista je urologije i član Svetskog udruženja urologa. Objavio je brojne stručne radove iz te oblasti i aktivno učestvuje na međunarodnim kongresima.

Gordana Adanja-Grujić takođe je visokoobrazovana. Kao magistar biohemije radni vek provela je u Kliničkom centru.

Mira Adanja-Polak decenijama je u braku sa inženjerom Martinom Polakom. Imaju sina Marka, koji se oženio i osnovao svoju porodicu.

‒ Mislim da sam bila dobar roditelj. Onako kako su vaspitavali mene, sestru i brata, tako sam i ja vaspitavala svoje dete. Teško je odupreti se modelu koji ste dobili od roditelja, a nešto, pravo da vam kažem, i ne vidim da je bio loš.

Add Comment