UPOZORENJE ZA SVE KOJI SU PRELEŽALI KORONU: Ako niste otišli na ovaj pregled, može doći do ЅMRTONOSNE NUSPOJAVE

Istraživanje švedskih naučnika u zaključku ističe da osobe koje su preležale kovid u poslednjih šest meseci podložni su riziku zdravstvenih nuspojava koje mogu biti ѕmrtonosne.

Švedski naučnici navode podatak na koji su upozoravali stručnjaci od početka pandemije, tj. da svi pacijenti koji su preležali kovid nakon ozdravljenja treba da obave kardiovaskularni pregled. Naime, već tri meseca nakon preležanog kovida kod velike grupe pacijenata pojavili su se krvni ugrušci i tromboza.

Naučnici su iskazali najveću zabrinutost za pacijente koji su bolest preležali kod kuće bez nadzora lekara jer sa druge strane lekari su pratili tok i period nakon preležanog kovida.

Najveće šanse za krvne ugruške i trombozu imali su pacijenti koji su bili zaraženi u prvom talasu pandemije, piše “The Sun”.

Istraživanje Univerziteta u Glazgovu navodi da je važno da pacijenti vode računa o opštoj zdravstvenoj slici posle kovida kako bi brzom reakcijom izbegli potencijalne akutne ili hronične probleme koji mogu da se dogode.

Add Comment