Putin naredio: Povlačenje

Naređenje za povlačenje ruskih trupa iz Kijevske oblasti dao je lično Putin, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ovo je gest dobre volje za stvaranje uslova za pregovore, tokom kojih su moguće ozbiljne odluke”, rekao je on.

Kako bismo stvorili povoljne uslove za pregovore, želeli smo da učinimo gest dobre volje. Možemo da donesemo ozbiljne odluke tokom pregovora, tako da je predsednik Putin naredio našim trupama da napuste oblast (Kijevsku)”, rekao je Peskov u intervjuu za francuski TV kanal LCI.

On je naglasio da Moskva želi da okonča vojnu operaciju u Ukrajini pregovorima i zainteresovana je za pristanak ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na iznete uslove, prenosi agencija RIA Novosti.

On je ranije kazao da je netačno da ruske vlasti žele da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Početkom marta, Tajms je izvestio o tri pokušaja atentata na Zelenskog. Savetnik šefa njegovog kabineta Podoliak je 9. marta rekao da je „bilo više desetina takvih pokušaja“.

Sam Zelenski je krajem marta, odgovarajući na pitanje o mogućim pokušajima atentata, rekao: „Naš sektor bezbednosti se bavi ovim pitanjima i eliminiše problematične elemente koji ovde dolaze u lov. Nema više šta da se kaže“.

Add Comment