Vučić Š0KIRAO: Bajden je rekao da se moramo spremiti za rat!

Predsednik Aleksandar Vučić govorio je na TV Prva o situaciji u Ukrajini i odnosima SAD i Rusije.

Vučić je rekao da je za Srbiju važno da sačuva sebe.

Nažalost, predvideo sam da ćemo ići u pravcu većeg sukoba. Meni je jedna Bajdenova izjava izazvala veću pažnju od ove da Putin ne sme ostati na vlasti. Bajden je rekao da moramo da se pripremimo za dugotrajnu borbu, dugotrajni rat. To je ono čega se plašimo. To nije samo pitanje rata u Ukrajini. Juče je izbio novi sukob u Nagorno Karabahu, a tu nisu umešani samo Azerbejdžan i Jermenija već i Rusija. Dovoljna je još jedna tačka na kojoj otpočne rati i mate već svetski sukob – kaže Vučić.

On je naveo da će usled ovih sukoba nastati velika nestašica hrane u čitavom svetu i istakao da brojne zemlje širom Evrope već ograničavaju prodaju osnovnih namirnica.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Bajdena da Putin ne sme ostati na vlasti, Vučić navodi da ne bi bio prvi put da Amerikanci pokušavaju smene vlasti po drugim zemljama širom sveta i naveo nedavni primer Janoša Bugajskog koji je pozvao na novi Majdan u Srbiji.

Ipak, kada je reč o Bajdenu, Vučić navodi da je svaka njegova izjava dobro odmerena i spremljena od strane tima koji stoji iz američkog predsednika.

Bajdena poznajem kao veoma opreznog čoveka koji odmerava svoje izjave. Upoznao sam ga i znam da ima ozbiljan tim koji ga priprema za sve što će da kaže i uradi – rekao je Vučić.

Add Comment