ŠTA JE SA RUSKIM MINISTROM ODBRANE Sergej Šojgu imao infarkt? NAŽALOST je…

Zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko naveo je na Fejsbuku da je Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, odsutan sa javnih događaja od sredine marta jer je doživeo srčani udar.

Tvrdnja, koja nije nezavisno proverena, doprinosi misteriji oko Šojgua, koji nije viđen u javnosti poslednjih 12 dana sve dok se na televizijskim ekranima nije pojavio na samo nekoliko sekundi u četvrtak, na telefonskoj konferenciji sa Vladimirom Putinom.

Pre tog TV nastupa, kružile su glasine da je Šojgu možda bio kažnjen zbog loše sprovedenog prvobitnog plana za invaziju na Ukrajinu i neuspeha da se zauzme Harkov ili Kijev.

Ubrzo nakon ove informacije, Šojgu je govorio na radnom sastanku sa vojnom delegacijom Rusije, u kojoj je skrenuo pažnju na to da se državni poslovi odvijaju nesmetano, uprkos poteškoćama, piše “Ria Novosti”.

„S obzirom na poteškoće koje imamo danas, državne odbrambene komande ispunjavamo planski. S obzirom na to da je budžetsko finansiranje ove godine premašilo prethodnu za 15 odsto, naravno, treba da sagledamo na šta obratiti posebnu pažnju prilikom ispunjavanja zadataka državnog odbrambenog naloga“, navodi se u poruci ministra. Ministarstvo odbrane.

Add Comment