EVO KOLIKO KEŠA JE MEDLIN OLBRAJT DOBIJALA SVAKI MESEC! Neće vam biti dobro od sume, ŠOK!

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt, koja je peminula juče u 85. godini, navodno je iza sebe ostavila veliko bogatstvo.

Kako prenosi portal CA Knowledge, Olbrajtova je godišnje zarađivala oko 3 miliona dolara, a procenjuje se da je bila “teška” oko 67 miliona. Više od 40 miliona imala je u nekretninama, a oko 15 miliona u investicijama. Mesečno je prihodovala oko 450.000.

Medlin Olbrajt živela je u vili od 900 kvadrata u Kaliforniji. Ovu nekretninu, koja ima devet spavaćih soba, 11 kupatila, teniski teren i teretanu svojevremeno je platila 13 miliona dolara.

Kako navodi portal, Olbrajtova je u svom vlasništvu imala deset nekretnina, 12 automobila i pet luksuznih jahti.

Madlen Olbrajt imala je i devizne rezerve od preko 29 miliona dolara. Bila je suinvestitor sa Džejkobom Rotšildom, i Džordžom Sorošem u projektu vrednom 350 miliona dolara.

Olbrajtova je imala i akcije vredne oko 20 miliona dolara, između ostalog u Amazonu, Tesli i Volmartu.

Madlen Olbrajt, američki političar i diplomata, rođena je 15. maja 1937. godine u Pragu u Čehoslovačkoj kao Mari Jana Korbelova.

Ime “Madlen” je francuska verzija češkog nadimka “Madlenka” koji joj je nadenula baka. Olbrajtova je zvanično uzela novo ime prilikom odlaska na školovanje u Švajcarsku.

Studirala je na Univerzitetu Kolumbija, a u Vašington se vratila 1968, da bi se potom ponovo vratila na studije i stekla zvanje doktora 1975. godine.

Medlin Olbrajt je imenovana za ambasadorku pri Ujedinjenim nacijama ubrzo nakon što je Klinton inaugurisan, 9. februara 1993.

Bila je i 64. američki državni sekretar, ujedno je bila i prva žena na toj funkciji. Na predlog predsednika SAD Bila Кlintona, pošto je Senat odobrio njeno imenovanje, stupila je na dužnost 23. januara 1997. Potom je bila vanredni profesor diplomatije na Univerzitetu Džordžtaun.

Tokom svog mandata, Medlin Olbrajt je značajno uticala na američku spoljnu politiku u Bosni i Hercegovini i na Bliskom istoku.

Godine 2001. Medlin Olbrajt je izabrana za člana Američke akademije nauka i umetnosti. Olbrajt je bila u upravnom odboru Saveta za spoljne odnose i u Međunarodnom savetodavnom komitetu Centra Brukings Doha.

Add Comment